Pandèmia global

Tòquio notifica més de 5.000 contagis diaris per primera vegada en un repunt enmig dels Jocs Olímpics

  • La capital nipona, en estat d’emergència, registra una xifra màxima de positius de coronavirus per segon dia consecutiu

  • Les xifres de pacients greus pel virus s’han duplicat al país durant les últimes dues setmanes

1
Es llegeix en minuts

Les autoritats de la capital del Japó, Tòquio, han notificat aquest dijous més de 5.000 casos de coronavirus diaris per primera vegada des de l’inici de la pandèmia, en un repunt que té lloc enmig de la celebració dels Jocs Olímpics.

La ciutat ha registrat 5.042 contagis durant les últimes 24 hores, cosa que suposa una xifra màxima per segon dia consecutiu, rere els més de 4.100 positius confirmats durant la jornada de dimecres, malgrat trobar-se sota el quart estat d’emergència.

En aquest context, les autoritats japoneses van decidir dimecres expandir aquestes restriccions a vuit prefectures més –Aichi, Fukushima, Gunma Ibaraki, Kumamoto, Shizuoka, Shiga i Tochigi–, davant la preocupació a causa de la propagació de la variant delta, detectada per primera vegada a l’Índia.

Repunt «sense precedents»

El primer ministre japonès, Yoshihide Suga, va reconèixer recentment que «les infeccions s’estan propagant a un nivell sense precedents a l’àrea metropolitana (de Tòquio) i en altres llocs», abans d’apuntar també a un augment dels casos greus, segons ha recollit l’agència japonesa de notícies Kiodo.

Notícies relacionades

Per la seva banda, el ministre a càrrec de la resposta del Japó contra la Covid-19, Yasutoshi Nishimura, ha remarcat que el nombre de pacients en estat greu s’ha duplicat al país durant les últimes dues setmanes i ha alertat de l’impacte que això suposa sobre el sistema sanitari, cada vegada més pressionat.

Les autoritats japoneses han fet front a creixents crítiques per la seva gestió de la pandèmia, especialment a causa del repunt dels casos coincidint amb l’inici dels Jocs Olímpics, si bé Suga ha negat que existeixi una relació entre l’esdeveniment i la situació epidemiològica al país asiàtic.