Crítiques dels republicans

Obama prepara la seva festa d’aniversari enmig de l’amenaça de la variant delta

  • Nascut el 4 d’agost, la celebració del 60 aniversari es farà en cap de setmana a l’exclusiva illa de Martha’s Vineyard

  • Els convidats hauran d’estar vacunats i comptar amb tests negatius

zentauroepp36644623 us president barack obama holds a year end press conference 161216225208

zentauroepp36644623 us president barack obama holds a year end press conference 161216225208 / SAUL LOEB

1
Es llegeix en minuts

Malgrat que vol celebrar els 60 anys respectant les regles sanitàries, l’expresident nord-americà Barack Obama és objecte de crítiques dels republicans en moments en què el país pateix un augment de casos de la variant delta del coronavirus.

La festa d’aniversari d’Obama, nascut el 4 d’agost, es realitzarà en cap de setmana a l’exclusiva illa de Martha’s Vineyard i respectarà les normes dels Centres per a la Prevenció i el Control de Malalties (CDC), la principal agència de salut pública dels Estats Units, segons fonts anònimes citades per la premsa.

Els convidats hauran d’estar vacunats i comptar amb tests negatius, segons les fonts. L’esdeveniment serà a l’aire lliure i en diversos llocs hi haurà un «coordinador Covid» la funció exacta del qual no ha sigut precisada.

A més, Martha’s Vineyard, a l’estat de Massachusetts, va presentar aquest dilluns, segons dades dels CDC, només un nivell moderat de transmissió del virus, la qual cosa no desencadena l’activació de les noves recomanacions sanitàries, entre elles l’ús de mascareta en interiors fins i tot per a persones vacunades.

El congressista republicà Jim Jordan va ironitzar a Twitter que «si fos la festa d’aniversari del president Trump» denunciarien un «perillós esdeveniment superpropagador» del virus i conclourien que els organitzadors d’aquesta reunió «maten persones».

«¿Hi ha una excepció per a les festes a què assisteixen celebritats liberals adinerades?», va preguntar la líder del Partit Republicà, Ronna McDaniel.

«¿Els demòcrates exigiran que [Obama] demani als seus convidats fer servir mascareta?», es va preguntar Lance Gooden, un altre legislador republicà.

La portaveu de la Casa Blanca, Jen Psaki, es va referir dilluns a la festa. «L’expresident dona suport a la vacunació i certament respecta els consells dels experts en salut pública i els aplica», va dir Psaki sobre les precaucions preses.

No està previst que hi assisteixi el president Joe Biden.

Notícies relacionades

Durant el mandat del republicà Donald Trump es van fer esdeveniments amb públic sense mascareta a la Casa Blanca o actes de campanya electoral, quan l’epidèmia era més severa i fins i tot no s’havia començat la vacunació.

Es creu que una cerimònia en honor a la jutge Amy Coney, nomenada per Trump al Tribunal Suprem, va ser un focus de contagi per a una dotzena de persones, incloent-hi el mateix president.