Onada de calor

Un incendi al nord del Peloponès (Grècia) obliga a desallotjar quatre municipis

  • El foc es desencadena en plena onada de calor, amb temperatures de fins a 44 graus, i les autoritats mobilitzen 95 bombers i quatre hidroavions

Un incendi al nord del Peloponès (Grècia) obliga a desallotjar quatre municipis

Yannis Kolesidis

1
Es llegeix en minuts

Quatre municipis a Grècia, ubicats al nord-oest del Peloponès, van ser evacuats aquest dissabte a causa d’un incendi forestal. Els bombers grecs atribueixen la magnitud dels focs a les altes temperatures, ja que les temperatures al país hel·lè durant aquest cap de setmana arriben als 44 graus. Les autoritats han mobilitzat 95 bombers, 33 camions, quatre hidroavions i helicòpters per combatre aquest incendi a la regió de Zeria, segons els bombers grecs. És el segon incendi que viu Grècia en l’última setmana, ja que fa uns dies els focs van devastar la muntanya Penteli, a prop d’Atenes.

Notícies relacionades

Les autoritats van enviar missatges d’alerta en telèfons cel·lulars per advertir els residents de la necessitat d’evacuar els llogarrets de Zeria, Kamares, Achaias i Labiri. Els hospitals de Patras i una ciutat veïna, Aigio, també han sigut alertats per possiblement allotjar els ferits, mentre que la guàrdia costanera s’ha posat en alerta per possiblement rescatar els banyistes que podrien asfixiar-se pel fum de les cendres.

La carretera a l’àrea afectada, així com el pont Rio-Antírrio que connecta el Peloponès i la Grècia continental, han sigut tancades al trànsit, segons l’agència de notícies grega ANA. Secs per la calor, els boscos grecs són víctimes d’incendis cada estiu, alimentats per forts vents. Grècia s’està enfrontant a una nova onada de calor des de divendres, amb temperatures que oscil·len entre 42 i 44 graus segons els serveis meteorològics grecs.

Temes:

Incendis Grècia