Alleujament de les restriccions

Anglaterra i Escòcia eliminaran la quarantena per als viatgers vacunats de la UE i els EUA a partir del 2 d’agost

  • Malgrat l’exempció, hauran d’aportar tests negatius de coronavirus abans i després d’arribar al país

Anglaterra i Escòcia eliminaran la quarantena per als viatgers vacunats de la UE i els EUA a partir del 2 d’agost

Reuters

2
Es llegeix en minuts
Begoña Arce
Begoña Arce

Periodista

ver +

A partir del 2 d’agost, els ciutadans de la Unió Europea (UE) i els Estats Units vacunats amb la pauta completa podran entrar a Anglaterra sense necessitat de fer quarantena, segons ha confirmat el Govern britànic. El comitè d’operacions de la Covid ha pres la decisió d’eliminar aquest requisit en una reunió feta dimecres. Es manté, no obstant, l’obligació que els viatgers realitzin diversos tests anti-Covid. Gal·les i Irlanda del Nord, que tenen les competències pròpies, esperen actualitzar la seva normativa de viatge.

«Estem ajudant a reunir amb les famílies i amics al Regne Unit la gent que viu als EUA i els països europeus», ha assenyalat en un tuit el ministre de Transport, Grant Shapps. «A partir del 2 d’agost a les 4 am la gent d’aquests països podran venir a Anglaterra des dels països en ambre sense haver de fer quarantena si estan completament vacunats». També i per primera vegada des del començament de la pandèmia el març del 2020 els creuers internacionals podran començar i finalitzar en ports anglesos, quan els passatgers estiguin vacunats.

Un pas cap a la normalització

Fins ara, únicament estaven exempts d’un aïllament obligatori de 10 dies al tornar a Anglaterra des de països classificats en ambre els ciutadans que haguessin rebut la pauta de vacunació completa al Regne Unit. El canvi suposa que qualsevol nacional d’un país de la UE o dels EUA totalment vacunat podrà entrar a Anglaterra sense necessitat de quarantena. La decisió, considerada com «un pas cap a la normalització del transport internacional» pel sector de l’aviació, reobre en part les portes al turisme, els negocis, les visites a familiars o l’assistència a esdeveniments esportius. En els últims dies, el sector de viatges, molt afectat econòmicament per la pandèmia, ha pressionat el Govern perquè flexibilitzi la política de viatges internacionals, a fi de salvar en part la temporada estiuenca.

La quarantena es manté per ara, al marge d’on s’hagi obtingut la vacuna, per als viatgers procedents d’un territori a la llista ambre plus, com actualment és el cas de França, o a la vermella (en un hotel designat), com molts a Amèrica Llatina i l’Àfrica.

Notícies relacionades

Estan exempts de l’aïllament tots els viatgers arribats de països verds i les persones vacunades que procedeixin de llocs en ambre, com Espanya, si bé han d’aportar tests negatius abans i després d’arribar al país.

Sense reciprocitat

La decisió del govern de Boris Johnson no té de moment reciprocitat amb alguns països de la UE (Itàlia, per exemple, exigeix cinc dies d’aïllament als britànics) o per part dels Estats Units. Les autoritats americanes recomanen als seus ciutadans no viatjar al Regne Unit i mantenen les fronteres tancades per als viatgers procedents d’aquest país. Londres i Washington mantenen des de fa setmanes converses per crear un corredor sanitari, sense cap assoliment per ara.