Frenar el rebrot

Nova York regalarà 100 dòlars a qui es vacuni contra la Covid-19

  • La Gran Poma busca així incentivar la vacunació entre la seva població per frenar la pandèmia, una cosa que ja han fet negocis privats

mbenach24103503 nue10   nueva york  ee uu    3 11 2013   el candidato dem cr161206171312

mbenach24103503 nue10 nueva york ee uu 3 11 2013 el candidato dem cr161206171312 / RAFAEL CANAS

2
Es llegeix en minuts

La pionera va ser la companyia nord-americana Krispy Kreme que va començar a oferir dònuts gratis als vacunats, després s’hi van sumar bars regalant cervesa i fins i tot activistes donant un porro de marihuana a tot aquell que ensenyés la seva cartilla de vacunació, però la ciutat de Nova York, que va començar regalant passatges de metro o entrades a museus, aquest dimecres ha posat tota la carn a la graella a l’anunciar que a partir de divendres entregarà 100 dòlars, una mica més de 84 euros, a tot aquell que es vacuni contra la Covid-19 en un centre municipal.

«Direm: ‘Gràcies, estem molt contents que t’has vacunat per tu, per la teva família i la teva comunitat aquí tens 100 dòlars’», va declarar l’alcalde de la ciutat, Bill de Blasio, en una roda de premsa que va fer des del Bronx.

Així mateix, el polític demòcrata va indicar que amb aquesta injecció els novaiorquesos també rebran el permís d’assistir als «meravellosos» concerts que es faran a la ciutat durant aquest estiu, com el megaconcert gratuït en el qual actuarà Andrea Bocelli, Bruce Springsteen, Jennifer Hudson, Carlos Santana i Paul Simon, entre d’altres, que se celebrarà a Central Park el 21 d’agost.

Gairebé 10 milions de dosis

Amb aquest incentiu Nova York, que està a prop d’arribar a les 10 milions de dosis administrades, busca tornar a accelerar el seu sistema de vacunació, campanya que ha disminuït en les últimes setmanes al mateix temps que els casos de coronavirus van tornar a pujar amb força a causa de l’avenç de la variant delta. Les últimes dades oficials indiquen que un 54,4% de la població major de 12 anys de Nova York (uns 8,3 milions de persones) ja han rebut la pauta completa de vacunes. De Blasio va recalcar que espera que aquesta mesura serveixi per animar els «centenars de novaiorquesos que es volen vacunar, però que potser necessiten una mica més de concentració».

A principis d’aquesta setmana, la ciutat va anunciar que a partir de setembre requerirà a tots els empleats municipals que o es vacunin contra la Covid-19 o que se sotmetin a proves setmanals del virus. Aquesta mesura busca canviar les baixes dades de vacunació que hi ha entre els empleats municipals, com és el cas del cos de la policia, per exemple.

Notícies relacionades

L’alcalde, a més, va demanar als sectors privats de la ciutat que també exigeixin als seus empleats que es vacunin o que se sotmetin a tests setmanals de la Covid-19. Tant la prova ràpida d’antígens com la de PCR són completament gratuïtes als Estats Units, tant per a les persones que disposin d’assegurança mèdica com per a les que no, igual com les vacunes.

Els casos de Covid-19 s’han gairebé triplicat als EUA en les últimes setmanes a causa de la proliferació de la nova variant delta. Els experts creuen que és el doble de contagiosa que la versió original, però que les vacunes protegeixen la majoria de les persones d’emmalaltir de gravetat, malgrat que no els protegeix totalment de contagiar-se.