Coronavirus

Nova Zelanda interromp la bombolla aèria amb Austràlia a causa de la Covid-19

  • El desplaçament entre els dos estats queda temporalment suspès pels rebrots a territori australià

undefined53378740 wellington  new zealand   may 11  prime minister jacinda ard200512163408

undefined53378740 wellington new zealand may 11 prime minister jacinda ard200512163408 / Pool

1
Es llegeix en minuts
EFE

Nova Zelanda ha anunciat aquest divendres la suspensió efectiva des d’aquesta nit i durant almenys vuit setmanes de la bombolla aèria de viatges amb Austràlia arran del rebrot de Covid-19 al país veí. La primera ministra neozelandesa, Jacinda Ardern, va argumentar que a Austràlia «hi ha múltiples brots, i en diferents etapes de contenció, que han forçat el tancament en tres estats» per prendre la decisió i evitar un «risc per a la salut dels neozelandesos».

La bombolla de viatges, que permetia els desplaçaments entre els dos països lliure de quarantenes, es va posar en funcionament l’abril, tot i que les autoritats dels dos països es van reservar la possibilitat de suspendre-la completa o de manera parcial davant l’escenari de nous rebrots. Ardern va apuntar que encara permetran durant una setmana als neozelandesos i residents permanents tornar al país, però hauran de presentar un recent resultat negatiu en les proves de la Covid-19 i aquells que hagin estat a Nova Gal·les del Sud, epicentre del brot a Austràlia, hauran de guardar quarantena durant dues setmanes.

Notícies relacionades

Al voltant de la meitat dels més de 25 milions d’habitants d’Austràlia, entre ells els residents de les ciutats de Sydney i Melbourne, es troben sota estrictes restriccions per sortir al carrer arran d’un rebrot vinculat a la variant delta. Malgrat les mesures decretades, les diferents autoritats sanitàries regionals van anunciar aquest divendres 136 infeccions locals i un mort a Nova Gal·les del Sud, confinada fins al 30 de juliol, i 14 infeccions locals a Victòria, en aïllament fins al dia 27. A més d’aquestes dues regions, les autoritats d’Austràlia del Sud, que avui ha anunciat un nou contagi, també han adoptat mesures similars fins dimarts.

Austràlia, que implementa una fèrria i ràpida política de confinaments al detectar brots del virus, acumula més de 32.500 casos i 916 morts des de l’inici de la pandèmia.