Assassinat

Tirotegen un periodista a Mèxic

  • Es diu que ja hi ha tres persones detingudes per la seva possible responsabilitat en l’atac a Abraham Mendoza

Tirotegen un periodista a Mèxic

EFE

1
Es llegeix en minuts
EFE

El periodista mexicà Abraham Mendoza va ser assassinat aquest dilluns a trets al sortir d’un gimnàs a la ciutat de Morelia, a l’occidental estat de Michoacán. Segons mitjans locals, l’assassinat ha ocorregut aquesta tarda a l’avinguda Madero Poniente, al centre de la capital michoacana, quan el reporter conduïa el seu automòbil després d’anar al gimnàs. En l’atac, un venedor de gel hauria també resultat ferit de bala. Extraoficialment es parla que tres persones van ser detingudes per la seva probable responsabilitat en l’atac.

Notícies relacionades

Mendoza treballava en diferents mitjans de comunicació locals i des del 2013 feia de conductor titular a la ‘Revista Informativa VocesRadio’. També era locutor de ràdio de l’estació EXA Morelia.

Mèxic és un dels països del món més violents per al gremi periodístic i cada any es registren nombrosos assassinats, agressions i intimidacions contra la premsa per part del crim organitzat i d’autoritats. La setmana passada la Secretaria de Governació va afirmar que segons xifres del Mecanisme de Protecció per a Persones Defensores de Drets Humans i Periodistes, des del desembre del 2018 fins ara, s’han assassinat 43 periodistes. Segons l’organització Artículo 19, almenys 139 periodistes han sigut assassinats a Mèxic des de l’any 2000 per les seves tasques informatives. Del total, 20 d’ells, si se suma el crim d’aquest dilluns a Michoacán, s’han produït durant l’administració del president Andrés Manuel López Obrador, que va assumir el càrrec el desembre del 2018.