Nou vegades més ràpid que el so

Rússia assaja amb èxit el míssil de creuer hipersònic ‘Tsirkon’

  • Segons el comunicat de premsa, el míssil va ser disparat per la fragata ‘Admiral Goirxkov’ des del mar Blanc contra un blanc situat a la costa de mar de Barents.

undefined55297982 tsirkon  zircon  hypersonic cruise missile is launched from 201007120337

undefined55297982 tsirkon zircon hypersonic cruise missile is launched from 201007120337 / RUSSIAN DEFENCE MINISTRY

1
Es llegeix en minuts
Marc Marginedas
Marc Marginedas

Periodista

Especialista en països de l'antiga Unió soviètica i el món àrab-islàmic.

ver +

L’Armada russa ha assajat amb èxit el míssil de creuer hipersònic ‘Tsirkon’, segons ha informat aquest dilluns el Ministeri de Defensa de Rússia. Segons el comunicat de premsa, el míssil va ser disparat per la fragata ‘Admiral Goirxkov’ des del mar Blanc contra un blanc situat a la costa de mar de Barents.

«El míssil ‘Tsirkon’ va impactar de ple en l’objectiu a una distància de més de 350 quilòmetres», ha indicat Defensa, que no ha precisat quan es va produir l’assaig.

Notícies relacionades

Durant la prova, afegeix la nota de premsa, «es van confirmar les característiques tacticotècniques del míssil ‘Tsirkon’. La velocitat de vol va ser de prop de Mach 7» (entorn de 8.500 quilòmetres per hora). Rússia planeja proveir amb aquests míssils de creuer hipersònics tant vaixells de superfície com submarins.

El ‘Tsirkon’ és, segons el president rus, Vladímir Putin, capaç de volar a una velocitat nou vegades superior a la del so (Mach 9) té un abast de més de mil quilòmetres i pot colpejar objectius terrestres i marítims.

Temes:

Rússia