Accident

Moren almenys sis persones al caure una torre elèctrica al Brasil

  • L’estructura, que etava en construcció, es va ensorrar per motius encara desconeguts quan hi havia almenys 26 persones a sobre

Moren almenys sis persones al caure una torre elèctrica al Brasil
1
Es llegeix en minuts
EFE

Almenys sis persones van morir i cinc més van resultar ferides al caure una torre de transmissió d’energia elèctrica en construcció, a l’estat brasiler de Pará, al nord del país, segons van informar aquest divendres fonts oficials. Les víctimes mortals són «treballadors» que «eren a sobre de la torre» en el moment en què es va ensorrar per causes encara desconegudes, segons van indicar a Efe fonts de la Secretaria de Salut de Pacajá, una de les localitats pròximes a l’accident.

Cinc dels morts van morir al lloc mateix dels fets i el sisè va ser rescatat amb vida, però va morir en un hospital de la regió, d’acord amb aquestes fonts. Es desconeix quin és l’estat de salut dels ferits.

Notícies relacionades

Segons testimonis citats pel portal G1, en el moment de l’accident hi havia almenys 26 persones a la torre, que no estava finalitzada i que no tenia encara pas d’energia elèctrica. Les autoritats de Pacajá van assenyalar que la torre de transmissió estava sent construïda per una empresa privada, el nom de la qual no ha sigut divulgat fins al moment. Segons G1, la torre forma part d’un projecte per portar energia des de la hidroelèctrica de Belo Monte, situada també a Pará, fins a l’estat d’Amapá, que aquest any ha patit diverses apagades que han afectat bona part de la població.

El governador de Pará, Helder Barbalho, va expressar a les xarxes socials la seva «solidaritat» als familiars de les víctimes. «El Govern està donant tota l’assistència al municipi de Pacajá, que és a prop de la localitat de l’accident. El Cos de Bombers i la Policia Militar actuen a l’àrea i les víctimes estan sent portades a l’Hospital Regional de la Transamazônica, a Altamira», va afirmar Barbalho al seu perfil oficial de Twitter.

Temes:

Brasil