Noves restriccions de viatge

França exigirà test d’un dia a Espanya i altres països europeus

  • Els viatgers no vacunats procedents de Portugal, els Països Baixos, Grècia i Xipre també hauran d’aportar un test realitzat el dia anterior

  • El departament central del Pirineu Oriental ha anunciat aquest dissabte la reimposició del toc de queda a les 23 h

França exigirà test d’un dia a Espanya i altres països europeus
1
Es llegeix en minuts

França exigirà des de demà un test de coronavirus (PCR o antígens) d’un màxim de 24 hores als viatgers no vacunats procedents d’Espanya, Portugal, els Països Baixos, Grècia i Xipre, en comparació amb les 72 hores actuals.

El sistema de control reforçat també s’aplicarà a les persones que arribin des del Regne Unit i que hauran de mostrar un test fet amb un màxim de 24 hores d’antelació en comparació amb les 48 hores actuals

Les mesures entraran en vigor a les 00.00 de diumenge, ha anunciat aquest dissabte un comunicat de l’oficina del primer ministre, que les justifica a causa del repunt de casos de Covid a nivell mundial i al territori francès a causa de la variant delta.

7 dies per a la immunització completa

D’altra banda, es redueix de 14 a 7 dies el període després de la segona dosi de la vacuna a partir del qual es podrà entrar al país sense prova de detecció (28 dies en el cas de la vacuna monodosi Janssen o una sola dosi per als qui hagin tingut el virus).

La llista de països en color vermell s’estén a Cuba, Tunísia, Indonèsia i Moçambic, el que suposa que els viatgers no vacunats procedents d’aquests països que han de viatjar per un motiu imperatiu s’hauran de fer un test abans de sortir, un altre a l’arribar i una quarantena de deu dies en territori francès.

El Govern francès va advertir que reforçarà els controls fronterers terrestres, aeris i marítims per assegurar el compliment d’aquestes mesures.

Toc de queda

El departament central del Pirineu oriental, fronterer amb el nord-est d’Espanya, va anunciar aquest dissabte la reimposició del toc de queda de les 23 a les 6 hores en bars i restaurants pel fort augment de casos de Covid.

La mesura, que inclou també els establiments de les platges, entrarà en vigor demà i es mantindrà fins al 2 d’agost, va informar la prefectura en un comunicat.

Notícies relacionades

Aquest departament, molt turístic i que té Perpinyà com a capital, ja va anunciar ahir l’obligatorietat de l’ús de la mascareta en exteriors, excepte en les platges i espais naturals.

La decisió de la prefectura es justifica en «l’augment important i ràpid» de casos de Covid, explica el comunicat.