Devastació al centre d’Europa

Les inundacions a Alemanya deixen almenys 93 morts i 1.300 desapareguts

El temporal afecta també Bèlgica, on ja hi ha 23 persones mortes

AFP / SEBASTIAN SCHMITT

1
Es llegeix en minuts
Andreu Jerez
Andreu Jerez

Periodista

ver +

La policia d’Alemanya ha informat aquest divendres que almenys 93 persones han mort com a conseqüència de les inundacions que fuetegen l’oest del país. Els estats afectats són Renània del Nord-Westfàlia i Renània-Palatinat, on han mort almenys 30 i 50 persones, respectivament. «El temor és que n’hi hagi més», ha dit un portaveu de la policia segons recull ‘Bild’.

Així mateix, l’Administració del districte Ahrweiler ha indicat que hi ha 1.300 persones desaparegudes i ha apuntat que 19 han mort, tot i que s’espera que la xifra augmenti. A més de les víctimes i desapareguts, les inundacions han provocat greus destrosses en diverses localitats i carreteres.

Notícies relacionades

La cancellera alemanya, Angela Merkel, ha traslladat el seu condol a les víctimes i ha expressat que està «impactada pels informes, que indiquen que hi ha llocs que estan completament sota l’aigua». «No sabem encara el nombre de víctimes i afectats, però n’hi haurà molts», ha lamentat.

El temporal també està afectant a Bèlgica, on han mort 23 persones i quatre han desaparegut, a més que el servei elèctric ha quedat perjudicat i la mobilitat a la regió de Valònia ha quedat interrompuda, segons informa ‘Le Soir’