Setge al virus

Els EUA encara no creuen necessària una tercera dosi de Pfizer i esperaran més dades

L’Administració de Joe Biden considera que, de moment, no és necessari posar una dosi de reforç als vacunats amb el fàrmac anti-Covid nord-americà

A nurse holds a vial containing the Pfizer BioNTech Covid-19 vaccine during a vaccination campaign at the  Centre Hospitalier Bretagne Atlantique  (CHBA) hospital on January 7  2021  in Vannes  western France  as part of France s national vaccination campaign to fight against the spread of the novel coronavirus  (Photo by LOIC VENANCE   AFP)

A nurse holds a vial containing the Pfizer BioNTech Covid-19 vaccine during a vaccination campaign at the Centre Hospitalier Bretagne Atlantique (CHBA) hospital on January 7 2021 in Vannes western France as part of France s national vaccination campaign to fight against the spread of the novel coronavirus (Photo by LOIC VENANCE AFP) / Loic Venance

1
Es llegeix en minuts
EFE

L’Administració de Joe Biden considera que, de moment, no és necessari posar una tercera dosi de reforç als vacunats amb el fàrmac anti-covid de Pfizer, tal com ha sol·licitat la companyia nord-americana, i esperarà que es realitzin més estudis per prendre una decisió final.

Segons informen aquest dimarts mitjans locals, representants de Pfizer van presentar als responsables de salut dels EUA en una reunió feta dilluns alguns informes preliminars sobre la vacuna que comercialitzen i la necessitat d’una tercera injecció per als qui hagin sigut inoculats amb aquesta.

Aquesta reunió es va produir després que la farmacèutica anunciés la setmana passada que demanaria a l’Administració d’Aliments i Fàrmacs (FDA) dels Estats Units autorització per administrar una tercera dosi de la seva vacuna per fer-la més efectiva.

I, a més, va tenir lloc el mateix dia que Israel va començar a administrar terceres dosis de la vacuna Pfizer-BioNTech a pacients trasplantats de cor i a altres persones amb problemes immunològics.

No obstant, després de la trobada, que va durar aproximadament una hora, la FDA i el Centre per al Control i la Prevenció de Malalties (CDC, per les seves sigles en anglès) van publicar una declaració conjunta en què van detallar que no es necessitava aquest reforç.

Van remarcar que es necessiten més dades, i possiblement diversos mesos més, abans que els reguladors puguin determinar si es necessitaran les injeccions de reforç.

Notícies relacionades

Pfizer està recopilant informació sobre les respostes dels anticossos en aquells pacients que reben una tercera dosi de la vacuna (com es fa a Israel) i espera enviar, almenys part d’aquests informes, a la FDA les pròximes setmanes per aconseguir una autorització de l’ús d’una tercera injecció.

Però la decisió final sobre les vacunes de reforç, segons van indicar diversos funcionaris després de la reunió, també dependrà de la informació real que s’obtingui de pacients per part del CDC nord-americà.