Incendi

Almenys 58 persones moren en un incendi en un hospital iraquià

  • La sala on es van declarar les flames allotjava desenes de pacients amb coronavirus

Almenys 58 persones moren en un incendi en un hospital iraquià

NINA

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Almenys 58 persones han mort en un incendi declarat a l’Hospital Universitari Al-Hussein de la ciutat de Nasiriya, situada al sud de l’Iraq. Entre els morts hi ha set treballadors sanitaris, segons una font mèdica citada per l’agència oficial de notícies iraquiana, NINA. La mateixa font adverteix que hi podria haver desenes de víctimes sota la runa.

El Ministeri de l’Interior ha informat que ha aconseguit ja controlar l’incendi, declarat en una sala amb desenes de pacients positius en coronavirus, mentre que la direcció de Salut del govern provincial de Di Car ha declarat que la causa de l’incendi ha sigut l’ús incorrecte de bombes d’oxigen. El primer ministre, Mustafa al-Kazemi, ha anunciat l’inici d’una investigació, així com la declaració de dol oficial al país.

El Govern provincial ha declarat l’estat d’emergència i ha convocat tots els doctors llicenciats per atendre les víctimes de l’incendi.

Notícies relacionades

L’abril passat, l’Iraq va patir un altre incendi a l’Hospital Ibn Jatib de Bagdad que va deixar un balanç de 130 morts i la causa del qual es va relacionar amb l’explosió d’una bombona d’oxigen en una de les unitats de cures intensives de l’hospital, en el qual estaven ingressats desenes de pacients de coronavirus.

Aquest incendi va fer que centenars de manifestants protestessin per reclamar el cessament del ministre de Sanitat, Hassan al-Tamimi, que finalment va ser suspès de les seves funcions. El primer ministre va assegurar que el Govern treballava per identificar i «fer retre comptes» als responsables de l’incident.

Temes:

Incendis Iraq