Zaila Avant-garde

Una adolescent de Louisiana, primera afroamericana campiona del certamen de lletreig

  • Avant-garde ha rebut un premi de 50.000 dòlars per lletrejar correctament paraules com ‘murraya’ (un tipus d’arbre)

Una adolescent de Louisiana, primera afroamericana campiona del certamen de lletreig

Reuters

1
Es llegeix en minuts

Una adolescent de 14 anys de Louisiana, Estats Units, ha fet història al declarar-se guanyadora del certamen de ‘Spelling Bee’, el concurs nacional de lletreig nord-americà. Podria haver saltat a la fama per què també ostenta tres rècords Guiness per haver realitzat el màxim nombre de botar amb diverses pilotes de bàsquet en un minut, però ho ha fet per ser la primera afroamericana a guanyar el concurs en els seus 93 anys d’història.

Zaila Avant-garde demostra que és una jugadora de bàsquet talentosa amb només fer un simple cop d’ull al seu perfil públic d’Instagram. Allà, abunden els vídeos de l’adolescent amb pilotes, fent jugades, llançaments i passades. La jove, de 14 anys, ha assegurat en algunes ocasions que li agradaria ser jugadora professional als Estats Units i competir a la màxima lliga, la WNBA, però això no l’allunya d’altres objectius ni de les seves metes educatives.

«Murraya»

Notícies relacionades

Avant-garde ha rebut un premi de 50.000 dòlars per lletrejar correctament paraules com ‘murraya’, (un tipus d’arbre), ‘querimonious’ (queixós), ‘solidungulate’ (solidificar) i ‘nepeta’ (un tipus de planta). En un concurs que ha estat dominat majoritàriament per concursants d’ascendència índia, la seva victòria s’ha fet un forat a les mencions del concurs. Abans que Zaila, tan sols una altra jove negra havia aconseguit el títol de guanyadora. Va ser la jamaicana Jody-Anne Maxwell, que va guanyar el concurs el 1998.

L’adolescent ha animat en diverses ocasions prèvies les noies a perseguir les seves metes i a lluitar pel que desitgen aconseguir. «Crec que com més es promouen i publiciten els assoliments i triomfs de les dones, més probable és que altres nenes de tot el món vegin que poden fer tot el que es proposin», va dir en un vídeo que va presentar per al seu rècord Guiness. De la mateixa manera, abans de la final, Avant-garde va assegurar en una entrevista que esperava inspirar altres afroamericans amb la seva actuació, malgrat que va reconèixer que molts no compten amb els diners necessaris per pagar la formació necessària per poder competir en aquest tipus de certàmens.

Temes:

Estats Units