A Qingdao, al nord-oest

Una platja de la Xina pateix la invasió d’algues més gran de la història

Les plantes no són tòxiques i són fins i tot comestibles, però absorbeixen molt d’oxigen i desprenen una olor desagradable

Una platja de la Xina pateix la invasió d’algues més gran de la història

AGENCIAS

1
Es llegeix en minuts

Les costes de la ciutat de Qingdao, a la província de Shandong, al nord-est de la Xina, estan patint la invasió d’algues més gran del gènere ulva de la seva història, segons el Ministeri de Recursos Naturals de la Xina, han informat avui els mitjans locals.

Aquest departament va pronosticar que, entre els dies 6 i 9 de juliol, les costes de Qingdao patirien amb més intensitat la invasió d’algues per la influència dels vents de component sud.

Les autoritats ja havien organitzat el 6 de juliol 9.000 expedicions al mar per retirar les algues, i en van portar de tornada a la costa més de 310.000 tones.

La ciutat no és aliena a aquest fenomen i ha patit episodis similars els últims 15 anys.

Les algues ulva, també anomenades ‘enciams de mar’, no són tòxiques, i són fins i tot comestibles, però, durant el seu creixement absorbeixen molt oxigen, cosa que amenaça la supervivència d’altres éssers vius marins.

Olor desagradable

A més, a l’eixugar-se i podrir-se, fan una olor desagradable.

Zhuang Zhimeng, investigador de l’Institut de Recerca Pesquera del Mar Groc, va declarar a mitjans locals que l’aparició a gran escala de les algues es deu «al canvi climàtic i les activitats humanes».

L’eutrofització –una abundància excessiva de nutrients fruit de l’activitat humana– de les aigües genera un caldo de cultiu ideal per al creixement descontrolat de les algues.

Notícies relacionades

Amb tot, aquesta crisi ecològica representa una oportunitat econòmica per a alguns sectors, ja que les algues recuperades poden convertir-se en fertilitzants orgànics després de ser deshidratades.

El ministeri va vaticinar que la ciutat patirà els efectes d’aquesta invasió fins a mitjans d’agost.

Temes:

Xina