Lluita contra el coronavirus

El Regne Unit brindarà recolzament a diversos països per seqüenciar variants de Covid

  • Prestaran ajuda a països com el Brasil i el Pakistan per fer la seqüència del genoma de variants de la Covid-19, a fi d’identificar-ne, avaluar-ne i rastrejar-ne nous tipus

El Regne Unit brindarà recolzament a diversos països per seqüenciar variants de Covid
1
Es llegeix en minuts

Les autoritats sanitàries a la Gran Bretanya prestaran ajuda a diversos països, entre els quals el Brasil i el Pakistan, per fer la seqüència del genoma de variants de la Covid-19, a fi d’identificar-ne, avaluar-ne i rastrejar-ne nous tipus.

Segons ha informat aquest dimecres Public Health England (PHE, en anglès), l’autoritat sanitària a Anglaterra, es tracta de la primera fase de la denominada Plataforma d’Avaluació de Noves Variants, de la qual també es beneficiaran Nigèria, Etiòpia i Kenya.

La plataforma té per objectiu ajudar els països a augmentar la capacitat per identificar, avaluar i rastrejar de manera efectiva noves variants del SARS-CoV-2 entre la seva població. El Regne Unit, amb capacitat per seqüenciar genomes, busca oferir recolzament a estats que no tenen la capacitat per identificar-ne noves variants, segons la PHE.

Seguretat sanitària global

La plataforma va ser desenvolupada per PHE l’abril passat i l’objectiu és ajudar a enfortir la seguretat sanitària mundial.

Des del començament de la pandèmia, al voltant d’un terç de totes les seqüències de SARS-CoV-2 enviades a una base de dades internacional procedeixen del Regne Unit. L’autoritat sanitària anglesa donarà, entre altres coses, assessorament tècnic, suport bioinformàtic i capacitació.

La directora del Servei Nacional d’Infeccions de PHE, Isabel Oliver, va expressar aquest dimecres en un comunicat la seva satisfacció per «poder estendre aquest recolzament a la resta de la comunitat internacional».

«Al cooperar en la seqüenciació genòmica amb socis de tot el món, podem ajudar a enfortir la resposta a la pandèmia de Covid-19 a escala mundial», va afegir.

«Els sistemes robustos de vigilància genòmica seran vitals per assegurar que les noves variants de SARS-CoV-2 es puguin identificar ràpidament i controlar on sigui que sorgeixin», va remarcar Oliver.

Notícies relacionades

PHE va indicar, a més, que ja ha seqüenciat mostres de diversos països que han sol·licitat recolzament, inclosos Ucraïna, el Tadjikistan i Albània, i aquest programa s’ampliarà en les pròximes setmanes a mesura que rebi més sol·licituds d’assistència.

Alhora, el ministre britànic d’Exteriors, Dominic Raab, va assenyalar que el «Regne Unit és una superpotència científica i és correcte que compartim la nostra experiència en la lluita global contra la Covid-19. Saludo aquesta associació amb el Brasil, Etiòpia, Kenya, Nigèria, el Pakistan».