El Regne Unit assumeix que podria arribar als 100.000 contagis diaris després del final de la desescalada

El Regne Unit assumeix que podria arribar als 100.000 contagis diaris després del final de la desescalada
1
Es llegeix en minuts

El ministre de sanitat britànic, Sajid Javid, ha assumit que els casos de Covid-19 seguiran a l’alça al Regne Unit i fins i tot estima que es disparin fins als 100.000 diaris aquest estiu, fruit de la nova estratègia de convivència amb el coronavirus que es farà efectiva a partir del 19 de juliol.

Dilluns el primer ministre, Boris Johnson, va confirmar que finalment Anglaterra sí que donarà el pas final de la desescalada, cosa que suposarà a partir del dia 19 el final de mesures com la mascareta o el distanciament. Per al Govern, això és possible gràcies a la campanya de vacunació.

No obstant, els contagis van a l’alça i Javid ha avançat en declaracions a la BBC que el 19 de juliol hi haurà al voltant del doble dels casos actuals, cosa que suposa «uns 50.000 nous casos al dia». «Quan ens relaxem i entrem en l’estiu, esperem que augmentin de forma significativa i podrien arribar fins als 100.000», ha dit.

«L’important és l’hospitalització»

Per al Govern, «el que importa per damunt de tot és l’hospitalització i el nombre de morts», dades que sí que han millorat en aquests últims mesos. Dilluns, el Ministeri de Sanitat va notificar únicament nou morts, mentre que la campanya de vacunació avança i el 64 per cent de la població ja té la pauta completa.

Notícies relacionades

Les autoritats estudien fórmules per facilitar la vida als qui ja tenen les dues dosis, una cosa que «té sentit» segons l’opinió de Javid, que té previst anunciar pròximament els canvis. El ministre, que va assumir les regnes de la pandèmia després de la sobtada sortida del seu predecessor, ha advocat per «tractar de forma diferent» els qui ja estiguin del tot immunitzats.

Sobre l’ús de la mascareta, Javid ha explicat que encara continuarà portant-la en un futur pròxim i se la posarà si és «en un lloc freqüentat», bàsicament «per respecte als altres».