Accidents

L’esllavissament de terra del Japó deixa ja 4 víctimes mortals

  • Antonio Guterres, secretari general de l’ONU, mostra el seu recolzament al país nipó pel succés

L’esllavissament de terra del Japó deixa ja 4 víctimes mortals

Ramiro Agustin Vargas Tabares/ZU / DPA

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Les autoritats del Japó han indicat aquest dimarts que el nombre de morts a causa d’una esllavissada provocada per les fortes pluges a la prefectura de Shizuoka ha ascendit a quatre, si bé els serveis de rescat continuen treballant a la zona a l’espera de trobar supervivents entre els 24 desapareguts. L’Alcaldia d’Atami, la més afectada per les inundacions, ha localitzat en les últimes hores 41 persones de les 64 registrades com residents en l’àrea afectada, segons recull l’agència Kiodo.

Notícies relacionades

Per la seva banda, el secretari general de les Nacions Unides, Antonio Guterres, ha mostrat aquest dilluns el seu recolzament al Japó per l’esllavissament provocat per les fortes pluges a la prefectura de Shizuoka que ha deixat quatre morts i una vintena de desapareguts. «El secretari general està entristit pels informes de pèrdua de vides i destrucció causades per un esllavissament de terra a Atami, prefectura de Shizuoka», es llegeix en un comunicat. «Expressa el seu més sentit condol a les famílies de les víctimes, al Govern i al poble del Japó» així com «elogia la feina dels socorristes i desitja una ràpida recuperació als ferits», ha afegit.

El governador de la prefectura de Shizuoka, Heita Kawakatsu, va anunciar diumenge l’obertura d’una investigació sobre les causes de l’esllavissament, que ha arrossegat uns 130 edificis a la regió i que podria tenir el seu origen en una acumulació de terra relacionada amb una obra. Les imatges d’un dron revelen que un quilòmetre més amunt del lloc de l’incident s’havia acumulat una gran quantitat de terra en una franja de 100 metres de llarg al costat del riu, cosa que hauria afectat la capacitat de la muntanya per absorbir l’aigua. L’estudi compara les dades topogràfiques del 2010, abans de l’inici de l’obra, amb els actuals. Gran part d’aquesta terra acumulada hauria sigut arrossegada per les aigües després de dies d’intenses pluges. L’esllavissament ha desplaçat fins a 100.000 metres cúbics segons les estimacions, dels quals almenys la meitat correspondrien a la terra desplaçada per a l’obra.

Temes:

Japó