Contagis a l’alça

La variant delta multiplica els ingressos als hospitals de Moscou

  • «La pandèmia campa al seu aire a Moscou», resumeix el seu alcalde, Serguei Sobianin, que demana als seus ciutadans que es vacunin

  • Poc més de 21 milions d’un total de 146 milions de russos han sigut vacunats, en part per l’escepticisme social

La variant delta multiplica els ingressos als hospitals de Moscou

EFE

1
Es llegeix en minuts

Les autoritats de Moscou han registrat 114 morts de coronavirus en les últimes 24 hores, el nombre diari de defuncions més alt a la capital russa des del març del 2020.

Això són 16 morts més que el 25 de juny, quan es va arribar a l’anterior funesta marca. En total, a la capital russa han mort 22.086 persones de Covid-19 des de l’esclat de la pandèmia.

En canvi, els positius per Covid-19 van disminuir a Moscou fins als 6.723 contagis, mentre a nivell nacional els contagis es van situar en 20.538 i les morts, en 599.

L’alcalde moscovita, Serguei Sobianin, va admetre que la soca índia, o variant delta, el període d’incubació de la qual és d’uns quants dies, és la causant de l’actual repunt, ja que la de Wuhan afecta menys del 5% de casos.

«La situació és tal que estem patint de nou la pandèmia. L’epidèmia (...) campa al seu aire a Moscou. Estem hospitalitzant gairebé dos mil malalts diaris», va alertar i va admetre que s’ha duplicat la càrrega de feina als hospitals de la ciutat.

I va insistir que «per frenar la pandèmia es necessita una cosa: una ràpida vacunació massiva» i que la resta, inclòs el confinament, són «mesurats provisionals». 

Tot i que el president rus, Vladímir Putin, es va mostrar contrari a la vacunació obligatòria, Sobianin va decretar a mitjans de juny l’obligatorietat de vacunar-se per a almenys el 60% dels empleats del sector serveis, exemple que estan emulant moltes regions russes.

Diverses persones van ser detingudes dissabte a Moscou en una protesta contra la vacunació obligatòria convocada pel Partit Comunista. Segons els sondejos, només un de cada cinc russos recolza aquesta opció.

Notícies relacionades

Segons Sanitat, més de 21 milions d’un total de 146 milions de russos ja han rebut la primera dosi de la vacuna, una xifra considerada molt baixa per aconseguir la immunitat de grup aquest any. 

Rússia suma ja 5.451.291 positius –el cinquè país del món en aquesta categoria després dels E UA, Índia, Brasil i França– i 133.282 morts per Covid-19, tot i que fonts independents multipliquen per dos i tres les xifres oficials.