Biden qualifica de «dia trist per a la llibertat de premsa» el tancament del diari opositor de Hong Kong

El president nord-americà demana a Pequín que deixi d’atacar la premsa independent amb referència al tabloide ‘Apple Daily’, que avui ha tret al carrer l’última edició

Biden qualifica de «dia trist per a la llibertat de premsa» el tancament del diari opositor de Hong Kong

IVAN ABREU / DAP

1
Es llegeix en minuts

El president dels Estats Units, Joe Biden, ha dit aquest dijous que el tancament del tabloide ‘Apple Daily’ de Hong Kong significa un «dia trist per a la llibertat de premsa» i que demostra el grau de repressió que exerceix la Xina sobre l’excolònia britànica.

Biden ha fet aquestes declaracions poc després que el mitjà de comunicació tanqués davant la persecució de les autoritats de Pequín. El mandatari ha demanat a la Xina que deixi d’atacar la premsa independent i que posi en llibertat els periodistes i executius detinguts.

«La gent a Hong Kong té dret a la llibertat de premsa, però Pequín està negant les llibertats bàsiques i està atacant l’autonomia i les institucions i processos democràtics de Hong Kong», ha afirmat.

Cues als quioscos

‘Apple Daily’, diari prodemocràtic, es va veure obligat a posar fi a 26 anys de difusió després de patir una constant pressió per part de les autoritats xineses. El seu tancament ha provocat que centenars de lectors lleials a la publicació hagin fet llargues cues als quioscos de la ciutat per adquirir-ne l’última edició abans del tancament.

Notícies relacionades

«És un dia trist per a la llibertat de premsa a Hong Kong i a tot el món», ha afirmat Biden. «Mitjançant arrestos, amenaces i la imposició d’una llei de seguretat nacional, que penalitza la llibertat d’expressió, Pequín continua exercint el seu poder per reprimir els mitjans independents i silenciar les opinions dissidents», ha afegit

El president nord-americà ha promès que els Estats Units «no vacil·laran» a recolzar la gent de Hong Kong «que defensa les llibertats bàsiques que totes les persones mereixen».