Tremolor

Un terratrèmol de magnitud 6 sacseja la costa peruana

  • El sisme no ha generat alerta de tsunami ni s’han reportat de moment danys personals o materials

Un terratrèmol de magnitud 6 sacseja la costa peruana

EFE

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Un fort sisme de magnitud 6.0 a l’escala de Richter ha sacsejat aquest dimarts la costa central del Perú, inclosa la seva capital, Lima, sense que de moment es reportin danys personals ni materials, segons va informar l’Institut Geofísic del Perú (IGP). La tremolor es va registrar a les 21:54 hora local (2:54 GMT del dimecres 23) i l’epicentre es va localitzar a 33 quilòmetres a l’oceà Pacífic, a 33 quilòmetres al sud-oest de la localitat costanera de Mala, ubicada a 91 quilòmetres al sud de Lima.

El moviment tel·lúric es va originar a una profunditat de 32 quilòmetres de la superfície marina, fet pel qual a Mala, la població més pròxima a l’epicentre, va ser sentit amb una intensitat forta, de grau 5 a l’escala de Mercalli.

Notícies relacionades

En un primer moment es va reportar que la tremolor havia sigut d’una magnitud de 5,8 graus, però després va ser corregit pel mateix IGP. L’esdeveniment no va generar cap alerta de tsunami al litoral peruà, segons va precisar la Direcció d’Hidrografia i Navegació de la Marina de Guerra del Perú.

El Perú s’ubica a la zona denominada Cinturó de Foc del Pacífic, on es registra aproximadament el 85% de l’activitat sísmica mundial.