Escalada de tensió

Rússia obre foc d’advertència contra un destructor britànic al Mar Negre

Moscou assegura que el barco havia violat les aigües territorials russes

Rússia obre foc d’advertència contra un destructor britànic al Mar Negre

EFE / BEN SHREAD / BRITISH ROYAL

1
Es llegeix en minuts

 La Flota del Mar Negre de l’Armada Russa ha obert foc a tall d’advertència contra el destructor britànic Defender, que va ingressar en aigües territorials de Rússia a prop del cap Fiolent, al sud de la península de Crimea, annexionada il·legalment per Rússia el 2014.

«El destructor va ser advertit amb temps sobre el possible ús d’armes en cas que violés la frontera estatal de Rússia i no va reaccionar a l’avís, de manera que la Flota del Mar Negre va obrir foc com d’advertència», ha informat el Ministeri de Defensa, citat per l’agència Interfax. Primer, un vaixell guardacostes va efectuar dos trets d’advertència i, posteriorment, un avió Su-24M va llançar quatre bombes OFAB-250 davant del destructor.

Notícies relacionades

«Les accions conjuntes de la Flota del Mar Negre i les tropes vigilants de fronteres van aturar la violació de la frontera estatal russa per part del destructor Defender, que es va retirar de les aigües territorials russes», ha assenyalat l’entitat castrense. Després de l’incident, el Ministeri de Defensa va citar l’agregat militar de l’ambaixada del Regne Unit a Rússia.

El passat 14 de juny, Rússia va informar que l’Armada Russa havia iniciat el seguiment del destructor britànic i de la fragata Everton de la Marina holandesa després de l’ingrés dels dos vaixells al mar Negre.