Mèxic

L’atac a un taller mecànic a Mèxic provoca set morts

  • Subjectes amb armes de foc van assassinar set persones i van deixar també dos ferits

L’atac a un taller mecànic a Mèxic provoca set morts

STR

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Almenys set persones van ser assassinades aquest dilluns en un taller mecànic del municipi de Salvatierra, a l’estat mexicà de Guanajuato (centre), segons van reportar autoritats estatals. El fets van tenir lloc a la comunitat San Nicolás de los Agustinos, a la perifèria de Salvatierra, un municipi del voltant de 94.000 habitants. Subjectes van atacar amb armes de foc les persones que es trobaven en un taller de motocicletes, deixant set morts i dos ferits.

L’atac va passar al mateix municipi on el passat 30 de maig va ser assassinat Javier Barajas Piña, de 27 anys, funcionari de la Comissió Estatal de Recerca de Persones Desaparegudes. Javier era germà de Guadalupe Barajas Piña, mestra de primària que va ser reportada com a desapareguda el 29 de febrer del 2020, a Salvatierra, i les restes de la qual van ser trobades en una fossa clandestina al mateix municipi.

Notícies relacionades

Des del 2018, l’estat de Guanajuato, un dels principals pilars de la indústria automotriu a Mèxic, és el que concentra la quantitat d’homicidis més gran al país. En els primers cinc mesos d’aquest any manté aquest lloc, amb 1.545 persones assassinades, mentre que a nivell nacional la xifra assoleix les 14.243 víctimes. No obstant, les autoritats locals afirmen que nou de cada deu d’aquests casos tenen algun nexe amb la disputa entre grups del crim organitzat.

Aquest dilluns, la Secretaria de Seguretat i Protecció Ciutadana (SSPC) de Mèxic va reportar 2.963 homicidis al maig, per la qual cosa es converteix en el seu mes més violent des de l’inici del 2021 i un dels 10 més sagnants des del començament de l’Administració del president Andrés Manuel López Obrador, que va arribar al poder l’1 de desembre del 2018. Mèxic ha registrat els dos anys més violents de la seva història en el primer tram del Govern de López Obrador, amb 34.682 víctimes d’assassinat el 2019 i 34.554 el 2020.