Ponts diplomàtics

Els EUA conviden Corea del Nord a reprendre el diàleg sense «condicions prèvies»

  • Corea del Sud i el Japó s’uneixen a allargar la mà per dialogar amb Pyongyang i esperen una resposta positiva del règim

Els EUA conviden Corea del Nord a reprendre el diàleg sense «condicions prèvies»
1
Es llegeix en minuts

Corea del Sud, els Estats Units i el Japó tornen a allargar avui la mà a Corea del Nord per dialogar sense condicions, després que el líder nord-coreà, Kim Jong-un, cridés el seu país a preparar-se tant per negociar com per a la confrontació.

«Continuem esperant que la República Popular Democràtica de Corea (RPDC, nom oficial de Corea del Nord) respongui positivament al nostre acostament i a la nostra oferta de reunir-nos a qualsevol lloc i en qualsevol moment sense condicions prèvies», va dir aquest dilluns l’enviat especial dels EUA per a Corea del Nord, Sung Kim.

Les seves paraules han arribat durant una reunió trilateral amb els seus homòlegs sud-coreà i japonès, Noh Kyu Duk i Takehiro Funakoshi, respectivament, que ha tingut lloc a Seül, on han parlat de les recents declaracions realitzades pel líder de Corea del Nord, Kim Jong-un.

«Amenaça a la comunitat internacional»

Notícies relacionades

L’enviat nord-americà ha indicat així que l’Administració Biden continuarà implementant, no obstant, les resolucions del Consell de Seguretat de l’ONU sobre Pyongyang. En aquest sentit, ha instat els Estats membre de les Nacions Unides, i especialment els que conformen el Consell de Seguretat, a seguir els seus passos per fer front «a l’amenaça que suposa Corea del Nord per a la comunitat internacional».

Kim es va convertir en enviat especial per a Corea del Nord després de deixar l’Ambaixada dels Estats Units a Indonèsia. La setmana passada, va posar èmfasi en la necessitat d’aconseguir un «control estable» de la situació a la península de Corea.