País colpejat per la pandèmia

L’Índia registra la xifra més baixa de casos de Covid des del març

Nova Delhi ha registrat 58.419 casos de coronavirus aquest diumenge, la xifra més baixa des del 30 de març

1
Es llegeix en minuts

El Ministeri de Salut de l’Índia ha registrat aquest diumenge un total de 58.419 nous casos de Covid-19, la xifra més baixa des del 30 de març, quan se’n van sumar 56.211.

A més, l’informe elaborat pel Ministeri ha apuntat que 1.576 persones han mort en les últimes 24 hores a causa de la malaltia, cosa que estableix una xifra total de 386.713 defuncions.

El recompte de casos disminueix en 2.334 contagis la xifra de dissabte, quan es van sumar 60.753 infeccions de coronavirus, mentre que les morts també han descendit en 71 persones en comparació amb el dia anterior.

Se suavitzen les restriccions

A mesura que el recompte diari de Covid-19 a l’Índia ha anat baixant des del 7 de maig, quan el país va registrar un pic de més de 414.000 casos, els territoris del país han començat a suavitzar les restriccions de bloqueig o similars al bloqueig per reactivar les economies.

Notícies relacionades

No obstant, el secretari de l’Interior de la Unió de Territoris, Ajay Bhalla, va recomanar aquest dissabte als estats que segueixin el procés «calibrat» amb compte mentre obren activitats enmig d’una caiguda en els casos, segons el ‘Hindusian Times’.

«És extremadament important seguir l’estratègia quíntuple de comportament apropiat de la Covid», basada en la prova, seguiment, tractament i vacunació. «Es requereix un monitoratge regular del comportament apropiat de la Covid-19 per prevenir una recaiguda», ha conclòs.