Drama humanitari

Les més de 400 persones rescatades pel barco de Metges sense Fronteres desembarquen a Sicília

  • Itàlia va autoritzar aquest dijous l’arribada de centenars de supervivents a bord del vaixell ‘Geo Barents’

  • Més de 800 persones han mort des de començament d’any al Mediterrani mirant d’arribar a Europa

Les més de 400 persones rescatades pel barco de Metges sense Fronteres desembarquen a Sicília

Avra Fialas / Efe

1
Es llegeix en minuts

Les 410 persones rescatades pel barco de Metges sense Fronteres (MSF) ‘Geo Barents’ quan anaven a la deriva han desembarcat aquest dissabte al matí a l’illa italiana de Sicília. «Esperem que la pròxima fase del seu viatge sigui segura i digna», ha tuitejat l’oenagé.

Les autoritats italianes van autoritzar aquest dijous que el ‘Geo Barents’ atraqués a Sicília. MSF, que va compartir a Twitter imatges de celebració a bord, va explicar que «els 410 supervivents podran finalment desembarcar a Augusta», set dies després que el barco portés a terme el seu primer rescat a la zona central del Mediterrani. «Un rescat no es considera acabat fins que la gent desembarca en un lloc segur», van emfatitzar a Twitter.

Notícies relacionades

L’absència d’un mecanisme fix per gestionar aquest tipus de casos obliga a estudiar cada petició de les oenagés de forma individual, cosa que alenteix l’arribada a port de les persones rescatades. L’establiment d’un mínim consens és una de les peticions recurrents de les organitzacions defensores dels drets humans, així com pactes per ressituar els migrants un cop a terra.

800 morts al Mediterrani

Més de 800 persones han mort aquest any al Mediterrani, de les quals almenys 675 han perdut la vida a la ruta central, que connecta el nord de l’Àfrica amb Itàlia i Malta, segons dades de l’Organització Internacional per a les Migracions (OIM). A més, més de 13.000 migrants han sigut interceptats i tornats a Líbia per la Guàrdia Costanera d’aquest país, més que en tot el 2020.