Als Andes

Almenys 17 morts i 14 ferits després de caure un autobús per un precipici al Perú

  • Durant la seva caiguda va deixar escampats pel costerut pendent els cossos de diverses persones, que no van poder ser recollits fins que van aconseguir arribar al lloc els bombers

AL MENOS 12 PERSONAS MUERTAS EN ACCIDENTE EN TARIJA

AL MENOS 12 PERSONAS MUERTAS EN ACCIDENTE EN TARIJA / STR (EFE)

1
Es llegeix en minuts

Almenys 17 persones van morir i unes altres 14 van resultar ferides aquest divendres després de la caiguda d’un autobús per un precipici dels Andes del Perú, segons van informar els equips de rescat. L’accident va produir-se entorn de les 4:00 hora local (9:00 GMT) a l’altura del quilòmetre 40 de la carretera entre els municipis de Nasca i Puquio, en un sector muntanyós i de geografia accidentada pertanyent al districte de Leoncio Prado, de la meridional regió andina d’Ayacucho.

Al lloc de l’accident van ser trobats almenys catorze cadàvers, segons van reportar a mitjans locals les Companyia de Bombers 82, de Nasca, els membres del qual van participar del rescat de les víctimes. Així mateix, altres persones que havien quedat ferides van morir quan eren traslladades a l’Hospital Ricardo Cruzado Rivarola, de Nasca, segons va precisar a l’emissora radial RPP el seu director, Víctor Núñez. Entre els ferits n’hi ha dos de gravetat que han sigut derivats a la ciutat d’Ica, capital de l’homònima regió a la qual pertany Nasca, al requerir més cures i tractament.

Autobús d’empresa

D’acord a les primeres versions de l’accident, el vehicle de l’empresa de transports Palomino traslladava un grup d’uns 50 treballadors d’una empresa minera quan va sortir de la carretera per raons encara indeterminades i va donar diverses voltes de campana al llarg d’un pronunciat pendent de més de 200 metres.

Durant la seva caiguda va deixar escampats pel costerut pendent els cossos de diverses persones, que no van poder ser recollits fins que van aconseguir arribar al lloc els bombers.

Notícies relacionades

Els accidents d’aquesta magnitud són habituals a les carreteres del Perú, causats majoritàriament per la imprudència dels conductors, el mal estat de les carreteres i del parc automotor i les condicions agrestes de la geografia.

A l’any moren al Perú al voltant de 3.000 persones en accidents de trànsit, la majoria per atropellaments, i uns 55.000 queden ferits, segons xifres del Consell Nacional de Seguretat Viària.

Temes:

Perú