Japó

L’oposició japonesa presenta una moció de censura contra Yoshihide Suga

  • Argumenten que la gestió de la pandèmia ha sigut inadequada i veuen inacceptable que no es cancel·lin els Jocs Olímpics

L’oposició japonesa presenta una moció de censura contra Yoshihide Suga

Phil Noble/PA Wire/dpa

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Els partits opositors del Japó han presentat aquest dimarts una moció de censura contra el Govern del primer ministre, Yoshihide Suga, després que el governant Partit Liberal Democràtic (LDP) i el seu aliat Komeito hagin rebutjat una extensió de la sessió del Parlament de tres mesos per abordar la pandèmia. Les formacions van acordar aquest dilluns la presentació de la moció i així ho va anunciar Yukio Edano, líder de l’opositor Partit Democràtic Constitucional (CDP) després d’una trobada amb líders d’uns altres tres partits opositors.

Notícies relacionades

La moció indica que el Govern de Suga no ha respost adequadament a la pandèmia de la Covid-19 i ha provocat que moltes persones tinguin dificultats financeres. Així mateix, assenyala que és inacceptable que se segueixi endavant amb els Jocs Olímpics de Tòquio d’aquest estiu, informa la cadena NHK.

El secretari general de l’LDP, Toshihiro Nikai, va indicar prèviament que recomanaria a Suga dissoldre el Parlament i convocar eleccions en cas que la moció es presentés. El primer ministre no ha descartat dissoldre la Cambra Baixa japonesa. A més, s’espera que el Partit Liberal Democràtic de Suga i el seu soci Komeito, que tenen majoria a la Cambra Baixa, rebutgin la votació en la sessió d’aquest dimarts, informa el mitjà local ‘The Japan Times’.

Temes:

Japó