Cop a l’extremisme

La policia italiana desmantella un grupuscle antisemita i racista

El grup investigat està format per 12 persones, una d’elles una dona que va guanyar el premi «Miss Hitler»

Video arraignment hearing during coronavirus pandemic in Italy

Video arraignment hearing during coronavirus pandemic in Italy / Carabinieri Press Office / HANDO (EFE)

1
Es llegeix en minuts

La policia italiana ha desmantellat aquest dilluns un grupuscle que difonia idees antisemites i racistes a les xarxes socials i està investigant dotze presumptes neonazis, incloent una dona que va ser elegida «Miss Hitler» en un concurs rus.

El grup també portava a terme «activitats de planificació, encara en estat embrionari, d’una acció específica contra una estructura de l’OTAN que implicava artefactes explosius fabricats amb instruccions trobades a internet i amb la col·laboració d’alguns militants que pertanyien a associacions estrangeres similars, actives a Portugal», segons la policia.

Accions violentes

Notícies relacionades

La investigació de la fiscalia de Roma va començar a finals del 2019 i va examinar les activitats del grup Ordine Ario Romano que compta amb membres d’entre 26 i 62 anys. El col·lectiu publicava a Facebook i en una xarxa social russa, VK, textos, vídeos i imatges de contingut racista, antisemita i negacionista, va precisar la policia en un comunicat.

A més, va treure a la llum «una incitació a cometre accions violentes contra persones d’origen jueu i ciutadans estrangers», indica el text. Entre els investigats es troba una milanesa que el 2019 va guanyar el concurs de bellesa «Miss Hitler», organitzat per la xarxa social russa VK, va informar l’agència de premsa Agi.

Temes:

Itàlia