18 de juny

Sánchez i Draghi protagonitzaran una minicimera hispano-italiana a BCN

Els dos mandataris hauran intervingut el mateix dia en la Reunió Cercle d’Economia a la capital catalana

El fòrum de diàleg entre els dos països se centrarà en els fons europeus ‘Next Generation’ i el futur d’Europa

Sánchez i Draghi protagonitzaran una minicimera hispano-italiana a BCN

EFE / ZUCCHI ENZO

2
Es llegeix en minuts
Agustí Sala
Agustí Sala

Redactor en cap d'Economia

Especialista en Economia

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Minicimera hispano-italiana a Barcelona. El dia 18 el president espanyol, Pedro Sánchez, i el primer ministre italià, Mario Draghi, participaran en el Fòrum Diàleg Espanya-Itàlia, a la seu de la patronal catalana Foment del Treball, on es debatrà sobre els fons ‘Next Generation’, dels quals els dos països són els principals beneficiaris; i sobre el futur d’Europa.

La trobada, que durarà dos dies, també comptarà amb la intervenció de la vicepresidenta segona i ministra d’Economia, Nadia Calviño; i la titular d’Exteriors, Arancha González Laya, així com els seus col·legues italians d’Innovació Tecnològica, Vittorio Colao; Exteriors, Luigi di Maio i Transició Ecològica, Roberto Cingolani. També hi seran el comissari europeu d’Assumptes Econòmics, Paolo Gentiloni, el vicepresident de la Comissió Europea i alt representant de la UE per a Afers Exteriors, Josep Borrell i el president del Parlament Europeu, David Maria Sassoli, entre d’altres.

La reunió, que l’any passat es va portar a terme a Roma en el marc d’una aliança més estreta entre els dos països de cara als fons europeus, està coordinada per l’exlíder d’Unió Democràtica, Josep Antoni Duran i Lleida, i l’exprimer ministre italià Enrico Letta. El primer dia Sánchez i Draghi intervindran amb dos discursos després d’una sessió inaugural a càrrec del president de Foment, Josep Sánchez Llibre, el de la CEOE, Antonio Garamendi; i el de la fundació italiana Arel, organitzadora d’aquesta trobada juntament amb la CEOE i la Societat Barcelonina d’Estudis Econòmics i Socials de Foment del Treball. De fet, el mateix divendres tant el president espanyol com Draghi hauran participat a Barcelona en la Reunió Cercle d’Economia, que entre el 16 i 18 de juny i després del parèntesi pandèmic de l’any passat, es tornarà a convertir en una veritable cimera econòmica i política.

Cites alternatives

Durant les sessions de la minicimera hispano-italiana hi haurà debats entre empresaris, com el president d’Aena, Maurici Lucena, el conseller delegat d’Enel (accionista principal d’Endesa), Francesco Starace; el de Mediolanum, Carles Tusquets; o el conseller delegat de Cellnex (que té en el seu accionariat la família Benetton), Tobías Martínez. Però no seran els únics, ja que dissabte intervindrà el president de la patronal italiana Confindustria, Carlo Bonomi, per posar un exemple.

Notícies relacionades

Aquest fòrum s’havia celebrat a Barcelona abans del procés. Duran i Lleida destaca que les dues qüestions que es debatran, els fons ‘Next Generation’, tant des de l’òptica de la transició energètica, digital o sobre el futur de les ciutats i el futur de la UE, «són de gran transcendència per al futur d’Espanya, d’Itàlia i per al conjunt de la UE».

El Fòrum de Diàleg Espanya-Itàlia ja fa més de 20 anys que se celebra. La primera de les trobades va ser el 1999 a Gènova i, des d’aleshores, s’han celebrat alternativament als dos països amb representants del món acadèmic, polític, empresarial, econòmic i de la comunicació.