Polèmica

Un jutge argentí deixa lliure un acusat d’abús sexual per utilitzar preservatiu

«No puc reconstruir com fa per col·locar-se el profilàctic i després avançar sobre el cos de la víctima», va argumentar

La sentència molt criticada a les xarxes socials

zentauroepp46043336 files  this file photo taken on october 07  2014 shows condo181127112204

zentauroepp46043336 files this file photo taken on october 07 2014 shows condo181127112204 / YASUYOSHI CHIBA

1
Es llegeix en minuts

Un jutge dels Tribunals de la ciutat de Santa Fe, a l’Argentina, va deixar en llibertat un imputat per abús sexual perquè va utilitzar preservatiu, motiu pel qual va declarar la falta de mèrit en la causa, van informar aquest dijous mitjans locals. «No puc entendre com si tindrà relacions forçades, i empenyent-la i sotmetent-la, es prengui el temps... No puc reconstruir com fa per col·locar-se el profilàctic i després avançar sobre el cos de la víctima, que, segons el que diu aquí, s’hi negava. La veritat és que és això el que em genera el dubte més gran», va assegurar el magistrat en qüestió, Rodolfo Mingarini.

Segons un vídeo facilitat pel Poder Judicial de Santa Fe i difós pels mitjans locals, Mingarini va realitzar aquestes declaracions en una audiència oral el 30 de maig passat, en la qual va deixar en llibertat un home acusat d’abús sexual amb accés carnal. L’esmentada causa es va iniciar a finals del mes d’abril, després que una dona denunciés davant el Ministeri Públic de l’Acusació (MPA) de Santa Fe que un paleta que treballava en una construcció pròxima va entrar a la seva vivenda i va abusar sexualment d’ella.

Durant la seva intervenció, que va causar polèmica a les xarxes socials i col·lectius feministes del país sud-americà, el magistrat va rebutjar les proves de l’MPA, entre les quals hi havia un informe pericial que indicava que la dona va patir lesions compatibles amb un abús sexual i que temia per la seva integritat física, segons mitjans locals.

Notícies relacionades

«Poden haver passat diverses coses. Pot ser que s’iniciés com una cosa consentida (o) que es va iniciar des del principi intentant sotmetre... El que no puc és relacionar i entrar en la lògica de col·locar-se el profilàctic per mantenir aquesta relació quan està sotmetent la víctima. La veritat que no li trobo», va concloure el magistrat.

Aquest vídeo es va difondre el mateix dia que el moviment d’activistes feministes ‘Ni una menys’ va complir sis anys de lluita contra la violència masclista, una xacra que des del 2015 ha deixat a l’Argentina 1.733 feminicidis, segons dades comptabilitzades per organitzacions socials.

Temes:

Violadors