Pla de reobertura de fronteres

França permetrà la lliure entrada a partir del 9 de juny a europeus vacunats

  • Els que hagin sigut immunitzats contra la Covid-19 no hauran de presentar una prova PCR

  • Sí que hauran de presentar test, tot i que estiguin vacunats, els viatgers del Regne Unit i dels EUA

França permetrà la lliure entrada a partir del 9 de juny a europeus vacunats
2
Es llegeix en minuts

Els ciutadans europeus que estiguin vacunats contra la Covid-19 podran entrar lliurement a França, sense necessitat de presentar una prova PCR negativa, a partir del 9 de juny. Ho ha anunciat aquest divendres el ministre francès de Transports, Jean-Baptiste Djebbari.

«Anunciem que a partir del 9 de juny [...] els europeus vacunats podran venir a França sense test PCR», ha assenyalat el ministre en una entrevista a la cadena de televisió CNEWS.

Els viatgers dels EUA i el Regne Unit sí que hauran de presentar PCR, tot i que estiguin vacunats. Així es recull en un document del Govern francès anomenat ‘Estratègia de reobertura de fronteres’ fet públic aquest divendres i en què es regulen les condicions d’accés a França per part de visitants estrangers.

Així, segons el document de l’Executiu, les entrades de viatgers a França es regiran per diverses modalitats que varien en funció de la situació sanitària de cada país d’origen –classificats per colors: verd, taronja i vermell– i de la vacunació.

Segons ha detallat el secretari d’Estat francès de Turisme, Jean-Baptiste Lemoyne, a la cadena BFMTV, per gestionar l’entrada de turistes a França, el Govern ha elaborat un «codi de colors» que classifica els països a tres zones. Els països en què «no hi hagi circulació activa del virus ni cap variant preocupant» estaran classificats en color verd. En aquests moments, classificats com a ‘verd’ hi ha els estats membres de la Unió Europea, Austràlia, Israel i Corea del Sud. Tots els ciutadans d’aquests països podran entrar lliurement si estan vacunats. Si no, se’ls reclamarà un test PCR o d’antígens negatiu amb 72 hores d’antelació.

Notícies relacionades

Classificats en color taronja hi ha «la majoria de països del món», ha explicat Lemoyne. Són aquells en què «la circulació del virus encara existeix, tot i que a la baixa i on no hi ha variants preocupants». Aquí trobem el Regne Unit i els EUA. Per entrar a França, els turistes d’aquests països hauran, no només d’estar vacunats, sinó presentar un test PCR negatiu de menys de 72 hores o un test d’antígens de menys de 48 hores. En cas contrari, no podran entrar al país excepte per un motiu de força major.

Finalment, a la «zona vermella» hi ha els països on «el virus circula de manera activa i hi ha variants preocupants». Es tracta, segons ha detallat Lemoyne, de l’Índia, el Brasil i Sud-àfrica. Els viatgers d’aquests països no podran entrar a França ni que estiguin vacunats. Només podran accedir-hi si existeix un motiu de força major.