Resposta de Berlín

Alemanya suspèn l’arribada de vols russos en represàlia per les restriccions de Moscou

Dos vols de la companyia alemanya Lufthansa han sigut cancel·lats després que les autoritats russes els hagin negat l’autorització per volar a Rússia

Alemanya suspèn l’arribada de vols russos en represàlia per les restriccions de Moscou

EVGENIA NOVOZHENINA / REUTERS

1
Es llegeix en minuts

 

Alemanya ha decidit aquest dimecres no permetre l’arribada als seus aeroports d’avions de companyies aèries russes després que Moscou hagi fet el mateix amb la companyia alemanya Lufthansa, a la qual no ha donat autorització per aterrar a Rússia. Les mesures dels dos Governs responen a la crisi oberta amb Bielorússia.

Les autoritats de l’aviació russa «no han autoritzat a temps» dos vols previstos per a aquest dimecres al matí, ha explicat en un comunicat el Ministeri de Transports del Govern de Berlín. «Els vols van haver de ser anul·lats dimarts a la nit», afegeix el text que ha sigut enviat a l’agència AFP.

«A raó de la reciprocitat, Alemanya no ha donat autorització a vols de companyies russes. Quan siguin autoritzats els vols de Lufthansa, les companyies russes rebran la nostra autorització». Lufthansa, per la seva banda, ha dit que espera que els vols previstos a Rússia durant aquest mes de juny es puguin portar a terme.

Els vols entre Europa i Rússia «tenen corredors aeris definits. Si una companyia vol canviar el trajecte, és necessari que hi hagi un acord entre les companyies aèries i Rússia», va detallar l’organització europea de vigilància aèria Eurocontrol.

Espai aeri

Les principals aerolínies europees han evitat sobrevolar l’exrepública soviètica des que un avió de Ryanair, que feia la ruta Atenes-Vílnius (capital de Lituània), fos obligat per les autoritats bielorusses a aterrar a Minsk per poder detenir un dels passatgers, el periodista i bloguer bielorús Roman Protassévitx, un dels principals opositors al règim del president Aleksandr Lukaixenko.

Notícies relacionades

La setmana passada dos vols d’Air France i un d’Austrian Airlines, filial de Lufthansa, van ser cancel·lats després que Moscou es negués que utilitzessin una ruta alternativa que evités l’espai aeri bielorús.

La cancel·lació dels vols d’Air France es van deure únicament a «raons tècniques», va dir llavors un portaveu del Kremlin.