Diplomàcia

El Govern de Biden no deixa clara la seva posició sobre el Sàhara Occidental

  • Washington va reconèixer sota el mandat de Trump la sobirania marroquina a la zona

El Govern de Biden no deixa clara la seva posició sobre el Sàhara Occidental
1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El Govern del president nord-americà, Joe Biden, continua sense aclarir quina és la seva postura sobre el Sàhara Occidental i diu que està consultant amb els actors internacionals implicats per decidir quin és el «millor camí a seguir». «Estem fent consultes amb les parts sobre el millor camí a seguir i no tenim res més a anunciar», va dir un portaveu del Departament d’Estat quan EFE va preguntar si podia aclarir la postura de Biden sobre el Sàhara Occidental arran de l’anunci del president del Govern marroquí, Saadedin Otmani. En concret, aquest diumenge, Otmani va dir que una part de les maniobres militars entre el Marroc i els Estats Units, conegudes com «African Lion 21» i una de les més importants del continent africà, es realitzarà «per primera vegada al Sàhara Occidental» a partir del 7 de juny.

Notícies relacionades

Preguntats per EFE, ni el Departament d’Estat ni el Pentàgon van fer cap comentari sobre aquestes maniobres i el significat que puguin tenir en el procés de deliberació de Biden. Fins ara, el Govern de Biden s’ha negat a aclarir si mantindrà l’acord del seu antecessor, Donald Trump, amb el qual Washington va reconèixer la sobirania del Marroc sobre el Sàhara Occidental a canvi d’una normalització de relacions amb Israel.

La línia oficial de l’Administració és que «no s’ha pres cap decisió» i s’està realitzant una revisió de la política de Washington cap aquesta part del món, com s’ha fet amb Corea del Nord i s’està fent amb Cuba.