20 dies de presó

Alliberat el periodista Alexandre Burakov a Bielorússia

  • Detingut el 12 de maig quan cobria el procés de l’opositor Pável Severinets i d’algunes altres personalitats, Burakov va ser condemnat tres dies més tard

Alliberat el periodista Alexandre Burakov a Bielorússia

REUTERS

1
Es llegeix en minuts

El periodista independent bielorús Alexandre Burakov, que treballa per al mitjà alemany Deutsche Welle (DW), va ser alliberat després de passar 20 dies a la presó a la ciutat de Moguilev (a l’est), va anunciar dimarts la seva empresa.

El periodista «va ser alliberat de la presó dimarts després de 20 dies de detenció», va anunciar en un comunicat ‘Deutsche Welle’.

Detingut el 12 de maig quan cobria el procés de l’opositor Pável Severinets i d’algunes altres personalitats, Burakov va ser condemnat tres dies més tard per participar en un «acte no autoritzat».

Burakov, com un altre periodista que va ser detingut alhora, va afirmar durant l’audiència en el tribunal de Moguilev que durant la detenció va patir «tortures i tractaments inhumans».

Protestes antigovernamentals

Bielorússia va registrar manifestacions antigovernamentals sense precedents després de la qüestionada elecció presidencial de l’agost passat, que va portar al president Alexandr Lukaixenko a iniciar un sisè mandat.

A finals de maig, un avió comercial que efectuava un vol Atenes-Vílnius va ser desviat a Minsk, escortat per un caça, després d’una amenaça de bomba que va resultar falsa.

Notícies relacionades

El periodista i opositor Roman Protasévitx, que es trobava a bord, i la seva parella van ser detinguts, causant la indignació dels països occidentals.

Segons l’oenagé de defensa dels drets humans Viasna, hi ha 449 presos polítics detinguts en l’actualitat a Bielorússia.

Temes:

Bielorússia