Cop a la màfia

Capturen el cap de la ‘Ndrangheta, Rocco Morabito, al Brasil

  • El cap de la màfia calabresa era un dels tres fugitius més buscats per Itàlia

Capturen el cap de la ‘Ndrangheta, Rocco Morabito, al Brasil

MINISTERIO DEL INTERIOR

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Les Policies del Brasil i Itàlia i l’Organització Internacional de la Policia Criminal (Interpol) van capturar aquest dilluns a la ciutat brasilera de Joao Pessoa el capo italià Rocco Morabito, apuntat com a cap del clan de la ‘Ndrangheta, la màfia italiana calabresa. Segons un comunicat de la Policia Federal (PF) brasilera, la presó de Morabito a la capital de l’estat de Paraiba (nord-est) «va ser el resultat d’una operació conjunta» realitzada per les autoritats dels dos països i va complir una ordre de captura amb finalitats d’extradició expedida pel Tribunal Suprem.

Un altre ciutadà italià que es trobava amb Morabito i no va ser identificat també va ser capturat en el mateix dispositiu i, segons la Policia brasilera, es demanarà igualment que la seva extradició sigui autoritzada per la Justícia del país sud-americà.

D’acord amb les informacions, un equip de la policia italiana i agents de la Interpol a Roma es van desplaçar diumenge al Brasil amb l’expectativa de la captura del mafiós. «Hi ha registres de l’actuació de Rocco Morabito en el tràfic de drogues entre el Brasil i Europa des de la dècada dels noranta, segons la investigació realitzada a l’època en l’àmbit de l’operació ‘King’, i dispositius més recents indicaven la relació de la ‘Ndrangheta amb organitzacions criminals brasileres», va dir la PF.

Notícies relacionades

Morabito, va citar el comunicat, va ser pres a l’Uruguai el 2017 després de 22 anys sent buscat per les autoritats italianes, però el juny del 2019 va fugir de la presó i es va convertir, novament, en un dels tresfugitius més buscats per Itàlia. A l’Uruguai, el mafiós estava condemnat per associació criminal, tràfic de drogues i altres greus delictes amb una pena de més de trenta anys de presó.

La Interpol havia llançat recentment el projecte I-CAN (Interpol Cooperation Against ‘Ndrangheta) per capturar Morabito i desarticular els seus tentacles a Sud-amèrica.

Temes:

Màfia Brasil