Presumptes sicaris

Assassinen tres directius d’una presó a Mèxic

  • Els funcionaris viatjaven en una camioneta amb cinc persones que van ser atacades per homes armats

Assassinen tres directius d’una presó a Mèxic
1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Tres directius de la penitenciària del municipi de Lázaro Cárdenas, a l’occidental estat mexicà de Michoacán, van ser assassinats a trets per presumptes sicaris la nit d’aquest dimecres, van informar les autoritats. La Fiscalia General de l’Estat (FGE) va indicar que l’atac va ser perpetrat per un grup d’homes armats al voltant de les 20.30 hores (01:30 GMT de dijous), sobre l’avinguda d’accés al centre penitenciari, ubicat al poblat denominat com El Bordonal.

Els tres funcionaris viatjaven a la cabina d’una camioneta habilitada com a patrulla, a la part posterior de la qual anaven dos agents de seguretat i custòdia del penal. En l’atac, els cinc ocupants de la patrulla van rebre diversos impactes de bala, pel que sembla de rifles d’assalt. La patrulla, sense control de l’operador, es va precipitar cap a un canal d’aigua pluvial. Després de l’atac, custodis del centre penitenciari van auxiliar els seus companys i van demanar el servei de paramèdics de Creu Roja i Protecció Civil, que van confirmar la defunció d’Andrés Medero, Gonzalo Mendoza i Abel Béjar, que exercien de director, cap de seguretat i encarregat dels tallers d’ensenyament, respectivament. A més, els policies de seguretat i custòdia van resultar greument ferits, de manera que van ser internats en un hospital regional sota guàrdia policial i militar.

Notícies relacionades

Agents de l’Exèrcit mexicà, de la Secretaria de Marina Armada de Mèxic, de la Guàrdia Nacional i de la policia estatal, van desplegar un operatiu de recerca dels responsables en poblacions i àrees de la costa del Pacífic mexicà.

Dilluns passat, al municipi de Zitácuaro, Michoacán, limítrof amb l’Estat de Mèxic, van ser abandonats els cossos d’una dona i 8 homes, tots amb empremtes de tortura i impactes de bala. Els nou cadàvers eren a la caixa d’una camioneta de càrrega, en plena zona centre de Zitácuaro.