Càrrega contra Johnson

Greenpeace denuncia en un vídeo l’escàndol del plàstic al Regne Unit

Greenpeace denuncia en un vídeo l’escàndol del plàstic al Regne Unit
1
Es llegeix en minuts

L’oenagé Greenpeace han impulsat una campanya que denuncia com el Regne Unit envia les seves escombraries a tercers països on es desfà de manera irregular.

L’organització recorda que és el segon país que genera més residu plàstic per persona. Al vídeo es denuncia que el Regne Unit envia 1,8 milions de tones de residus plàstics a tercers països cada dia perquè els resulta inassumible allotjar tanta quantitat d’escombraries.

Notícies relacionades

Greenpeace ha calculat quant ocuparia tot aquest plàstic apilat davant la casa del primer ministre britànic, Boris Johnson, i ho recrea en una animació. «El plàstic mata centenars de milers d’aus marines, mamífers marins i tortugues cada any, però no només perjudica la fauna i als oceans, sinó també les persones», denuncien.

L’organització també posa de rellevància que és il·legal que el Regne Unit enviï aquest material a països si no és processat adequadament. No obstant, Turquia, on no hi ha un sistema de processat, assumeix el 38% dels plàstics que envia el Regne Unit cada dia.