Repressió i crisi

Residents colombians protesten a Madrid contra el Govern del seu país

  • És la segona marxa reivindicativa a Espanya que denuncia l’actuació de les forces de seguretat colombianes

1
Es llegeix en minuts
Juan José Fernández

Una molt nombrosa representació de la colònia colombiana a Espanya s’està manifestant aquest dissabte a Madrid per denunciar la repressió que s’exerceix contra les protestes que estan tenint lloc en diverses ciutats de Colòmbia.

La marxa, iniciada a la Puerta de Alcalá i que discorre fins a la plaça del Callao, omple el carrer amb banderes tricolors, himnes i una batucada contra el Govern colombià d’Iván Duque, en solidaritat contra les marxes de protesta que es van iniciar a l’altre costat de l’Atlàntic fa un mes.

Els nous impostos que van ser espurna de la protesta a Colòmbia també figuren a les pancartes de Madrid, així com l’estat debilitat de la sanitat pública i, sobretot, les denúncies contra la repressió, flanquejades aquest dissabte per les al·lusions a Popayán. En aquesta ciutat de l’oest colombià s’ha registrat un mort i 20 ferits, sis dels quals, policies, en les marxes antigovernamentals que van tenir lloc aquest divendres.

Aquest negre balanç posa en risc unes negociacions del Govern Duque amb el Comitè de l’Atur i la Central Unitària de Treballadors, plataformes que uneixen organitzacions mobilitzadores de la protesta a Colòmbia, després d’un tímid desglaç entre Govern i opositors que s’havia iniciat aquesta setmana després de mostrar el primer certa disposició al diàleg.

Notícies relacionades

Aquesta manifestació té lloc nou dies després d’una primera concentració al parc del Retiro de Madrid, simultània a altres en diverses ciutats espanyoles, amb les quals es van fer especialment visibles als carrers els immigrants colombians i la seva ira pel deteriorament del clima polític al seu país.

Colòmbia és el sisè país emissor d’emigrants a Espanya, segons l’Estadística d’Estrangers Residents a Espanya.

Temes:

Colòmbia