Estats Units

Donald Trump llança una plataforma digital social

  • L’expresident reacciona així al veto al qual encara el sotmeten xarxes socials com Twitter, Facebook i Instagram

Donald Trump llança una plataforma digital social
2
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’expresident dels Estats Units Donald Trump (2017-2021) va llançar dimarts la seva pròpia plataforma digital amb l’objectiu de comunicar-se amb els seus seguidors, més de tres mesos després d’haver sigut vetat o suspès temporalment en xarxes socials com Twitter, Facebook i Instagram, entre d’altres. La plataforma ‘From the desk of Donald J. Trump’ (‘Des del despatx de Donald J. Trump’) recull vídeos de l’expresident republicà, les seves declaracions als comitès d’acció política (PAC) enviades per correu electrònic i altres notícies i permet fer contribucions.

Com a presentació dels principis que sustenta la seva plataforma, Trump declara que «‘Save America’ (les paraules que encapçalen el seu lloc web) vol construir» sobre els objectius aconseguits per la seva Administració i «donar suport als valents conservadors que definiran el futur del moviment ‘America first’ (‘Els Estats Units primer’)». I afegeix que el seu objectiu és «garantir» el «manteniment» d’‘America First’ en la política exterior i interior del país i l’orgull d’«ensenyar la veritat sobre la nostra història i celebrar la rica herència i tradicions nacionals».

Entre els compromisos que defensa i proposa la seva plataforma es troba la defensa de les «vides innocents i els valors judeocristians de la nostra fundació», així com la noció recollida en la Declaració d’Independència de la qual Déu «ens ha fet iguals a tots i tots han de ser tractats per igual davant la llei».

Els usuaris poden registrar-se per rebre notificacions quan Trump enviï un missatge des de la nova plataforma i, tot i que no hi ha un mecanisme de resposta a les publicacions de l’exmandatari, sí que poden donar un «m’agrada» i compartir-les a través de les seves xarxes socials. El lloc web indica que la plataforma està dirigida per Nucleus, una empresa digital que, segons el diari digital ‘The Hill’, va ser creada per Brad Parscale, exdirector de campanya de Trump.

Trump, que viu a Palm Beach (Florida) des que va deixar la Casa Blanca, es manté encara vetat en la gran majoria de les xarxes socials arran de l’assalt al Capitoli dels EUA el 6 de gener per part de centenars dels seus simpatitzants, alguns d’ells armats, que abans havien assistit a un míting de l’expresident. Es preveu que el consell assessor de Facebook, creat per la mateixa companyia per actuar com una mena de tribunal suprem sobre quins continguts han de ser eliminats de la plataforma, anunciï aquest dimecres si manté o aixeca el veto a Trump.

L’exmandatari ha qualificat d’atac a la llibertat d’expressió el veto a les xarxes socials i a Florida, el governador Ron DeSantis, seguidor de Trump, ha promogut un projecte de llei per impedir que les plataformes puguin prendre aquestes mesures en aquest estat.

Notícies relacionades

Des que el demòcrata Joe Biden va assumir la presidència el 20 de gener, la visibilitat de Trump s’ha reduït considerablement perquè no té ni Twitter ni altres xarxes socials per difondre les seves idees i mobilitzar i aglutinar els seus partidaris.

Després d’un temps de silenci, Trump va anunciar la creació de l’Oficina del President número 45 per comunicar-se per correu electrònic, després va aparèixer una web i finalment va sorprendre amb la notícia que estava creant la seva pròpia plataforma. Fins ara no ha confirmat si aspira a ser candidat a les eleccions del 2024, tot i que diu que ho està estudiant seriosament.