La lluita contra la pandèmia

L’OMS avisa: qualsevol país podria estar en la situació de l’Índia davant la Covid-19

L’OMS avisa: qualsevol país podria estar en la situació de l’Índia davant la Covid-19
1
Es llegeix en minuts

L’Organització Mundial de la Salut (OMS) ha llançat aquest dijous un avís a la comunitat internacional, i en especial a Europa, sobre la situació de la pandèmia a l’Índia, on el coronavirus està fora de control: «La situació a l’Índia es pot produir en qualsevol lloc».

L’OMS considera que tot i que l’actual crisi sanitària al país asiàtic es pot deure a l’anomenada «variant índia del coronavirus», un altre factor que hi podria influir és l’incompliment de les restriccions sanitàries. Aquest últim punt li ha servit a l’OMS per cridar l’atenció d’Europa sobre el relaxament de les restriccions i de les mesures de protecció, com les mascaretes o la distància social. «(La pandèmia) continua sent un desafiament enorme per als sistemes sanitaris de qualsevol país en els quals es relaxen les mesures de protecció personal, hi ha reunions de masses, circulen variants més contagioses i on la cobertura de vacunació encara és baixa», ha assenyalat el director de l’OMS Europa, Hans Kluge, en una conferència de premsa virtual.

Notícies relacionades

Kluge ha posat èmfasi en el fet que «les mesures individuals i col·lectives de salut pública i les mesures socials continuen sent factors determinants» per frenar la pandèmia, en un moment en què el nombre de nous casos a Europa cau «significativament per primera vegada en dos mesos».

La variant índia, B 1.617, ha sigut detectada en almenys 17 països, alguns d’europeus. Ha sigut classificada com a «variable d’interès» i no com a «variant preocupant» –denominació que indicaria que la mutació és més perillosa–.