Lluita contra la Covid-19

Nova York reobrirà «completament» l’1 de juliol

  • L’alcalde de la ciutat anuncia que botigues, negocis, serveis de restauració i oficines tornaran a la normalitat d’aquí a dos mesos

Nova York reobrirà «completament» l’1 de juliol
1
Es llegeix en minuts

L’alcalde de Nova York, Bill de Blasio, ha anunciat aquest dijous que la ciutat reobrirà l’1 de juliol «completament», esmentant específicament «botigues, negocis, oficines i cines», en el marc de la pandèmia de Covid-19.

Qüestionat a la MSNBC sobre si la reobertura inclourà els serveis de restauració a l’interior, De Blasio ha puntualitzat que, «basant-se en el progrés que s’ha fet a la ciutat, podem tornar a ple rendiment».

L’alcalde també ha sigut preguntat per si creu que el governador de l’estat de Nova York, Andrew Cuomo, podria intervenir per frenar els seus plans de reobertura. En aquest sentit, De Blasio ha indicat que els governs federal i estatal «sempre tenen una paraula», però ha insistit que la ciutat «està preparada per tornar i fer-ho amb força».

«Sabem que la campanya de vacunació creixerà i creixerà», ha afegit, abans de remarcar que, no obstant, és necessari «continuar treballant dur». «Tenim feina per fer, vull emfatitzar-ho», ha insistit.

Eliminar el toc de queda

Cuomo va anunciar dimecres que l’estat de Nova York preveu eliminar el 17 de maig el toc de queda de mitjanit actualment vigent per la pandèmia de Covid-19 per als bars i restaurants. En concret, en aquesta data se suprimirà la limitació per a l’exterior, mentre que el toc de queda s’eliminarà per a l’interior uns dies després, el 31 del mateix mes. Abans, el 3 de maig, les autoritats novaiorqueses permetran consumir assegut als bars.

Les autoritats sanitàries de l’estat de Nova York han comptabilitzat, fins ara, més de dos milions de contagis a la regió, incloses més de 51.600 víctimes mortals a causa de la malaltia.

Vacunació davant l’alt contagi

Els Estats Units són el país del món més castigat per la pandèmia de Covid-19, amb més de 32,3 milions de contagis i més de 574.000 morts des que va començar la pandèmia.

Notícies relacionades

No obstant, el ràpid avenç del pla d’immunització nord-americà –més de 235 milions de persones han rebut la primera dosi i més de 98 milions la segona– permet veure la llum al final del túnel.

Aquest dimarts, els Centres per al Control i la Prevenció de Malalties del país (CDC, per les sigles en anglès) van emetre noves recomanacions de l’ús de la mascareta per a les persones completament vacunades contra la malaltia, que se la podran estalviar en certes situacions.