Racisme

Acusen tres homes de crims d’odi per la mort d’un jove negre als EUA

  • Els imputats van perseguir Ahmaud Arbery mentre feia exercici i van acabar disparant-li

Acusen tres homes de crims d’odi per la mort d’un jove negre als EUA
1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Tres homes van ser imputats aquest dimecres per un gran jurat dels EUA per «crims d’odi» i intent de segrest perla mort del jove negre Ahmaud Arbery a principis de 2020, va informar el Departament de Justícia nord-americana. Dos dels homes, Travis i Gregory McMichael, que són pare i fill, afronten el càrrec d’«utilitzar, portar i brandar» armes de foc i el primer també està acusat de disparar. El jurat del districte sud de Geòrgia imputa, a més, als tres –els dos McMichael i William ‘Roddie’ Bryan– per haver interferit en el dret d’Arbery d’utilitzar l’espai públic i haver-lo segrestat.

Arbery va morir el 23 de febrer de 2020 mentre feia exercici a la zona Satilla Shores, una zona de majoria blanca a la localitat costanera de Brunswick (Geòrgia). La fiscalia ha afirmat que Arbery va ser «perseguit, enxampat i finalment executat» pels acusats i que el crim podria tenir motivacions racistes, una cosa que els McMichael han rebutjat amb l’argument que pensaven que era un lladre.

Notícies relacionades

Segons els documents judicials, els acusats suposadament van utilitzar la força i amenaces per intimidar Arbery i evitar que «fes ús d’un carrer públic per la seva raça». En concret, Travis i Gregory McMichael van pujar a una furgoneta amb les armes de foc i van perseguir la víctima pel carrer mentre li cridaven. Així mateix, van intentar interceptar-lo amb el vehicle i el van amenaçar amb l’armament. S’hi va unir Bryan, que va utilitzar la seva furgoneta per tallar el pas a Arbery.

D’acord als escrits judicials, els tres acusats van intentar segrestar i ficar Arbery en un dels vehicles i, durant aquest procés, Travis va disparar la seva arma i el va matar.

Temes:

Odi Estats Units