Centre penitenciari IK-2

Navalni presenta tres demandes contra el centre penitenciari en què es troba

  • Fa alguna cosa més d’una setmana Navalni va denunciar la colònia penal on compleix condemna per impedir-li accedir un exemplar de l’Alcorà després d’haver-ho sol·licitat

Navalni presenta tres demandes contra el centre penitenciari en què es troba
1
Es llegeix en minuts

La defensa d’Alexei Navalni ha presentat aquest dilluns tres demandes contra el centre penitenciari IK-2, a la regió de Vladimir, en el qual es troba reclòs l’opositor rus des de fa quatre mesos, així com contra els funcionaris que s’encarreguen de la seva vigilància.

Les querelles s’han presentat davant el tribunal de Petushki, a 120 quilòmetres de Moscou, i s’hi demana que es reconegui «com a il·legals» el rebuig de la presó a entregar a Navalni «els llibres que ha comprat», a més de «les accions» dels funcionaris que el van incloure «en el registre preventiu com a propens a escapar-se», així com «la censura» prèvia de les publicacions a què té accés.

Fa una mcia més d’una setmana Navalni va denunciar la colònia penal on compleix condemna per impedir-li accedir a un exemplar de l’Alcorà després d’haver-lo sol·licitat, així com a una altra sèrie de llibres i publicacions que s’havia emportat amb ell després de la seva detenció.

No en tenen constància

Malgrat l’anunci de la defensa de l’opositor rus, el tribunal de Petushki ha informat de no tenir constància de les esmentades demandes, informa l’agència russa de notícies Sputnik.

Notícies relacionades

L’opositor és un dels símbols clau contra el president rus, Vladímir Putin, i la seva popularitat ha crescut arran de l’enverinament sofert l’agost del 2020 i que va ser empresonat després de la seva tornada al gener a Moscou per complir una condemna per frau dictada el 2014.

Navalni va mantenir durant tres setmanes una vaga de fam per protestar per les condicions de la seva reclusió, però va decidir aixecar la protesta la setmana passada després que metges del seu entorn alertessin que la seva vida corria perill si mantenia el dejuni.