Cimera a Andorra

Espanya posarà a disposició de l’Amèrica Llatina 7,5 milions de dosis de vacunes anti-Covid

  • El president espanyol es compromet a impulsar aquesta iniciativa quan s’arribi als 25 milions d’espanyols vacunats

Espanya posarà a disposició de l’Amèrica Llatina 7,5 milions de dosis de vacunes anti-Covid
1
Es llegeix en minuts
Laura Puig
Laura Puig

Periodista

ver +

El president del Govern central, Pedro Sánchez, s’ha compromès aquest dimecres a posar a disposició dels països iberoamericans 7,5 milions de dosis de vacunes contra la Covid-19. Aquesta ha sigut la resposta davant el clamor expressat per tots els estats participants a favor d’un accés universal i equitatiu a aquests fàrmacs.

Notícies relacionades

Sánchez ha realitzat l’anunci durant la seva intervenció en la XXVII Cimera Iberoamericana que se celebra a Andorra, com una mostra del compromís del seu Executiu davant aquesta injustícia. Segons ha explicat, aquesta iniciativa es posarà en marxa a partir de mitjans de juliol, quan s’arribi als 25 milions d’espanyols vacunats, més de la meitat de la població. I es realitzarà a través del mecanisme COVAX amb el suport de l’Organització Panamericana de la Salut.

L’anunci del president ha tingut lloc després de les crítiques llançades pels països participants al conclave. Tots ells han fet èmfasi a destacar la necessitat d’avançar en la immunització de forma igualitària.