Llibertat d’expressió

Reporters sense Fronteres denuncia una falta de rigor «escandalosa» en les dades de la Covid a Espanya

L’organització denuncia que el partit ultradretà Vox agita l’odi al periodista

FOTO BAJADA DE 123RF EL 20 DE ABRIL DEL 2020  Press interview  Broadcast journalism PERIODISMO  PERIODISTAS  REPORTERO  REPORTERISMO  REPORTEROS  ENTREVISTA  ENTREVISTADORES  PRENSA  MICRO  MICROFONO  FOTO DE 123RF   Mihajlo Maricic

FOTO BAJADA DE 123RF EL 20 DE ABRIL DEL 2020 Press interview Broadcast journalism PERIODISMO PERIODISTAS REPORTERO REPORTERISMO REPORTEROS ENTREVISTA ENTREVISTADORES PRENSA MICRO MICROFONO FOTO DE 123RF Mihajlo Maricic / 123RF / Mihajlo Maricic

1
Es llegeix en minuts
Montse Martínez
Montse Martínez

Periodista

ver +

Reporters sense Fronteres (RSF) ha denunciat una falta de rigor «escandalosa» en les dades de Covid facilitades per les diferents administracions espanyoles durant la pandèmia, així com l’opacitat amb referència a la seva evolució. Pel president de la secció espanyola de l’organització, Alfonso Armada, s’ha produït una «censura subtil» en la presa d’imatges durant la crisi sanitària, que ha provocat una falta de conscienciació ciutadana sobre la mort i els estralls que estava causant a les residències d’avis.

L’augment de l’odi al periodista recollit per la classificació mundial de la llibertat de premsa de Reporters sense Fronteres no passa de puntetes per Espanya. L’organització ha constatat l’augment del nombre d’agressions a informadors, primer durant la crisi política catalana i, posteriorment, en els mítings del partit ultradretà Vox. La vicepresidenta de la secció espanyola de RSF Edith Rodríguez Cachera no ha dubtat a assenyalar directament Vox com «un partit que agita l’odi, l’insult i el veto als periodistes», i ha afegit: «Ens preocupa, és perillós ja que Vox té accés al poder, no és només oposició».

Notícies relacionades

Espanya es manté, sense moure’s respecte al 2020, en el número 29è de la classificació. «El que ha guanyat per la reducció d’agressions a periodistes en el marc del conflicte polític de Catalunya ho ha perdut per l’augment de conflictes en els mítings de Vox i per la falta de transparència informativa davant la Covid», argumenta Rodríguez Cachera.

L’organització ha constatat com la polarització política a Espanya s’ha traslladat al periodisme. «Els periodistes, per descomptat, som criticables, qüestionables, però des d’un punt de vista constructiu, no a través de missatges passats que busquen l’agitació a les xarxes socials».

Temes:

Odi