Un centenar de ferits

Almenys 11 morts en l’accident ferroviari al nord d’Egipte

  • L’accident es va produir a la localitat de Tuj, a la província de Qaliubiya, ubicada al delta del Nil (nord), on van descarrilar quatre vagons d’un tren que realitzava el trajecte entre la capital, el Caire, i la ciutat de Mansura

Almenys 11 morts en l’accident ferroviari al nord d’Egipte
1
Es llegeix en minuts

Almenys 11 persones van morir i 98 més van resultar ferides en un accident ferroviari al nord d’Egipte, on en les passades setmanes s’han registrat diversos successos, inclòs un xoc de trens amb una vintena de morts, ha informat aquest diumenge el ministeri egipci de Sanitat.

L’accident es va produir a la localitat de Tuj, a la província de Qaliubiya, ubicada al delta del Nil (nord), on van descarrilar quatre vagons d’un tren que realitzava el trajecte entre la capital, el Caire, i la ciutat de Mansura. El president d’Egipte, Abdelfatah al-Sisi, va ordenar una investigació per conèixer les causes de l’accident, d’acord amb l’agència de notícies oficial MENA.

Antecedents

A finals de març, el xoc de dos trens a la província egípcia de Sohag (sud) va causar almenys 19 morts i més de 180 ferits, tot i que en un primer moment les autoritats van comptabilitzar més d’una trentena de morts.

Notícies relacionades

En la major part dels casos els accidents es deuen a errors humans, al mal estat de la xarxa ferroviària i la falta de sistemes de senyalització i seguretat.

Malgrat les promeses de les autoritats de millorar l’obsoleta infraestructura i invertir més en aquest sector, els accidents es repeteixen des de fa dècades i l’extensa xarxa ferroviària que connecta el nord i el sud del país encara no ha sigut modernitzada. 

Temes:

Egipte