Immigració

El nombre de menors immigrants tutelats als EUA baixa un 45% en dues setmanes

  • Els petits, malgrat això, es queden a les oficines frontereres més de les 72 hores que marca la llei

dcaminal36005392 internacional     frontera mexicana con estados unidos   fot161022185435

dcaminal36005392 internacional frontera mexicana con estados unidos fot161022185435 / Ricardo Mir de Francia

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

El nombre d’immigrants menors d’edat que van entrar als EUA sols i estan sota custòdia de l’autoritat migratòria va caure un 45,7% en menys d’un mes, tot i que el temps que els petits es mantenen als centres fronterers continua superant el límit de 72 hores, van revelar aquest dilluns mitjans locals. Fins diumenge passat, un total de 3.130 nens es mantenien en poder de l’Oficina de Duanes i Protecció Fronterera (CBP, en anglès) davant els 5.767 que es comptabilitzaven el 28 de març, segons va assenyalar la cadena nord-americana CNN, que cita dades proporcionades pel Govern de Joe Biden.

Els petits es queden, no obstant, més del límit de 72 hores previst per la llei en poder de la CBP, va afegir la versió, que va estimar en 122 hores la mitjana de temps que un menor immigrant triga a ser traslladat a un dels centres d’acolliment que supervisa el Departament de Salut i Serveis Humans (HHS, en anglès).

La disminució de les xifres s’atribueix a una quantitat més gran de nens que han sigut traslladats als refugis habilitats pel Govern. Una vegada en aquests centres, els nois passen per un procés per ser entregats a un patrocinador, un familiar o un dels seus pares als Estats Units. La xifra de petits en poder de l’HHS ascendia diumenge passat a 18.027, va afegir la versió.

Segons la CNN, l’Administració de Biden destina setmanalment 62 milions de dòlars a l’atenció dels migrants no acompanyats sota custòdia de l’HHS, que ara desemborsa 775 dòlars diaris per cada nen instal·lat en un refugi temporal, davant els 290 dòlars que tradicionalment s’inverteixen sota el programa de refugi oficial.

Notícies relacionades

Arran de la pandèmia, el Govern ha hagut de limitar la capacitat d’alberg dels refugis i s’ha vist amb la necessitat d’habilitar espais en altres instal·lacions, cosa que ha suposat la contractació de personal i l’adequació dels nous llocs.

El 8 d’abril, la CBP va revelar que els agents fronterers van interceptar al març 172.331 indocumentats, un augment del 70,6% respecte al total de 101.028 de febrer d’aquest any i la xifra mensual més elevada en 20 anys. D’aquest total, 18.890 eren immigrants menors d’edat que van travessar sols el límit, la xifra màxima per a un sol mes des que l’actual autoritat migratòria va començar a comptabilitzar aquestes dades el 2009.