Biden retirarà totes les tropes dels EUA a l’Afganistan

  • La retirada total de l’exèrcit nord-americà s’efectuarà l’11 de setembre, en el 20è aniversari dels atemptats a les Torres Bessones

Biden retirarà totes les tropes dels EUA a l’Afganistan
1
Es llegeix en minuts

Els Estats Units retiraran totes les seves tropes de l’Afganistan en els pròxims mesos fins a completar la seva sortida militar del país l’11 de setembre, en el 20è aniversari dels atemptats terroristes contra les Torres Bessones. Així ho han assegurat fonts coneixedores dels plans al ‘The Washington Post’ que també assenyalen que el president, Joe Biden, anunciarà aquesta mesura demà, dimecres.

La decisió de la Casa Blanca suposa prolongar la seva presència al país asiàtic quatre mesos més, ja que l’Administració Trump havia consensuat amb els talibans la seva retirada per a l’1 de maig. Els talibans van amenaçar de reprendre els seus atacs contra les tropes nord-americanes i de l’OTAN si no es complia el termini previst, una cosa que no se sap com afectarà la retirada gradual avançada aquest dimarts.

Notícies relacionades

Actualment, hi ha uns 2.500 soldats dels EUA en terra afganès, així com 7.000 tropes estrangeres més, la majoria de l’Aliança Atlàntica.

Els atacs gihadistes de l’11 de setembre del 2001 contra les Torres Bessones i el Pentàgon van portar George W. Bush a iniciar una guerra que va acabar oficialment el 2014, que va durar 13 anys, 2 mesos i 21 dies i que va causar més de 150.000 morts així com 1,2 milions de desplaçats, segons Amnistia Internacional.