Canvi climàtic

França aprova la supressió de vols nacionals que es puguin fer amb tren

  • La decisió es produeix amb prou feines uns dies després que el Govern francès aprovés una recapitalització d’Air France

  • Els activistes del medi ambient exigeixen mesures més dures per lluitar contra les emissions contaminants

França aprova la supressió de vols nacionals que es puguin fer amb tren
1
Es llegeix en minuts

Els legisladors francesos han aprovat la supressió dels vols interns de les rutes que puguin cobrir-se amb tren en un període inferior a les dues hores i mitja. D’aquesta forma, el Govern vol reduir les emissions de carboni fins i tot quan el sector de l’aviació no passa pel seu millor moment a causa de la Covid.

Aquesta decisió forma part d’un projecte de llei encara més ambiciós sobre el clima, que busca reduir les emissions de gasos contaminants en un 40% el 2030 respecte als nivells del 1990. No obstant, això no sembla suficient per als activistes del clima, que assenyalen el president Emmanuel Macron per reduir les aspiracions anteriors del projecte.

La votació dels legisladors s’ha produït pocs dies després que l’Estat digués que contribuiria a una recapitalització de 4.000 milions d’euros d’Air France. Amb aquest augment en la inversió de la companyia aèria, el Govern francès duplica la seva participació en l’aerolínia insígnia per reforçar-ne les finances després de més d’un any de retallades de viatges per culpa del coronavirus.

Opinions contràries

La ministra d’Indústria, Agnes Pannier-Runacher, ha rebutjat les crítiques del sector. Els treballadors de l’aviació han manifestat que el moment de recuperació de la pandèmia no és l’apropiada per cancel·lar vols nacionals. Els analistes de la consultora McKinsey preveuen que el trànsit aeri no tornarà als nivells anteriors a la crisi abans del 2024. A més, la ministra ha afegit que no hi ha cap tipus de contradicció entre el rescat fet a Air France i la lluita contra el canvi climàtic.

Notícies relacionades

«Sabem que l’aviació és un factor que contribueix a l’augment del diòxid de carboni i que, tenint en compte el canvi climàtic, hem de reduir les seves emissions», ha declarat Pannier-Runacher a la ràdio Europe 1. «Igualment, hem de recolzar les nostres companyies i no deixar que es quedin al camí», ha ratificat.

Alguns defensors del canvi climàtic opinen que el projecte no aprofundeix en els problemes tant com es necessita, que no va prou lluny. Un fòrum ciutadà sobre el clima creat per Macron per ajudar a la configuració de les polítiques climàtiques havia demanat que s’eliminessin tots els vols en les distàncies en què el viatge amb tren fos inferior a quatre hores.

Temes:

França